Νίκη Κεραμέως: Νωρίτερα θα ανοίξουν τα σχολεία τη νέα χρονιά, αλλά όχι πριν την 1η Σεπτεμβρίου

Όπως τόνισε η κ. Υπουργός, αυτό θα γίνει «ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στο άνοιγμα των δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, αλλά και τη νέα σχολική χρονιά.

«Ακούμε τους ειδικούς, είχαμε ομόφωνη εισήγηση. Η πορεία της πανδημίας είναι καθοδική, και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία» τόνισε η Υπουργός, ενώ αναφερόμενη στη νέα σχολική χρονιά παραδέχτηκε πως υπάρχουν σκέψεις σχετικά με το να χτυπήσει νωρίτερα το κουδούνι τον Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα, είπε πως γίνεται μια προσπάθεια να γίνει αυτό, αλλά οπωσδήποτε εάν αυτό συμβεί τελικά, δεν θα είναι νωρίτερα από την 1η Σεπτέμβρη.

Αυτό, όπως τόνισε η κ. Υπουργός, θα γίνει «ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

Ωστόσο, η Νίκη Κεραμώς επανέλαβε ότι τον πρώτο λόγο θα έχουν οι επιστήμονες οι οποίοι θα «ζυγίσουν» τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνη την περίοδο.

Να σημειωθεί, δε, πως καθώς η 1η Σεπτεμβρίου "πέφτει" Τρίτη, δεν αποκλείεται τελικά τα σχολεία να ανοίξουν την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

«Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία. Τα παιδιά του δημοτικού έχουν μείνει εκτός δομών ήδη 3 μήνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκτός σχολείου υπάρχει μια σημαντική επίπτωση στην εξέλιξη των παιδιών...πνευματική εξέλιξη, κοινωνική, ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη» τόνισε σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης η Νίκη Κεραμέως.

«Είχαμε ένα χρέος στα παιδιά να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, τα σχολεία... Έχουν ανοίξει τα πάντα πλέον. Τα παιδιά είναι έξω παίζουν χωρίς κανόνες και μέτρα. Πολύ καλύτερο να βρίσκονται στο σχολείο όπου τηρούνται τα μέτρα και θα μάθουν να ζουν στη νέα κανονικότητα, από την στιγμή που έχουμε δει ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων δεν έχει οδηγήσει σε αύξηση» συμπλήρωσε η ίδια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ