O Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει λαχταριστά Cookies σοκολάτας - Ότι πρέπει για το πρωινό

Βουτήξτε τα στο γάλα... 

Συστατικά
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ. κακάο
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
260 γρ. κουβερτούρα (60 γρ. λιωμένη + 200 γρ. ψιλοκομμένη)
125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρ. ζάχαρη καστανή
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό μέτριο
1 κρόκο μέτριου αυγού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
γάλα, προαιρετικά, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με μια ξύλινη κουτάλα, το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  • Χτυπάμε στον κάδο με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη λιωμένη κουβερτούρα, την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο, το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα των στερεών υλικών στον κάδο. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  • Πλάθουμε σε στρογγυλά μπισκότα των 40 γρ. και πιέζουμε με την παλάμη μας ελαφρά το κέντρο τους ώστε να γίνουν πιο πλατιά.
  • Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα στοιχίζουμε το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας κενό μεταξύ τους, γιατί όσο ψήνονται θα ανοίγουν.
  • Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να σφίξουν εντελώς, πάνω σε μια σχάρα, για περίπου 30 λεπτά. Όταν αφαιρέσουμε τα μπισκότα από τον φούρνο θα είναι πολύ μαλακά αλλά όσο κρυώνουν θα σφίγγουν.
  • Σερβίρουμε, προαιρετικά, με γάλα.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ