Οι εθνικές φορεσιές της Κίνας σε μία φαντασμαγορική έκθεση από χθες (Φωτό)

Δείτε τις φωτογραφίες…

Η παραδοσιακή κινεζική φορεσιά που ονομάζεται "Hanfu" εξακολουθεί να μην χάνει τη δημοτικότητα. Χρησιμοποιείται συχνά ως ιστορικό φόρεμα ή παραδοσιακή φορεσιά για διάφορους εορτασμούς. Στο καθημερινό στυλ, τώρα χρησιμοποιούνται στοιχεία της παραδοσιακής φορεσιάς.

 

Τα Κινέζικα εθνικά ρούχα προέκυψαν με την άνθηση του κινεζικού πολιτισμού. Την ίδια στιγμή, με την εμφάνιση κάθε νέας δυναστείας, οι λεπτομέρειες της άλλαξαν. Η πολυτέλεια και τα πλούσια χρώματα του παρέμειναν αμετάβλητα.

 

Η εθνική φορεσιά της δυναστείας Χαν και Τζιν φαινόταν αρκετά συγκρατημένη. Ήταν αυτή τη στιγμή που γεννήθηκε η βάση για την παραδοσιακή φορεσιά Hanfu, η οποία αργότερα συμπληρώθηκε με ένα μικρό αριθμό διακοσμητικών στοιχείων. Εκείνη την εποχή, το αρχαίο κοστούμι Hanfu θεωρήθηκε το παραδοσιακό φόρεμα του Κινέζου αυτοκράτορα και της οικογένειάς του.

Φωτογραφίες: Chinadaily/ Chinaculture.org

 

Η επόμενη εξουσία της δυναστείας των Τανγκ έκανε την παραδοσιακή φορεσιά πιο πολυτελή. Εκείνες τις μέρες, τα ντυμένα με μοτίβα και κοσμήματα φορέματα χαιρετίστηκαν.

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ