Κορωνοϊός: 29 θετικά δείγματα σε κλινική στο Περιστέρι - Ασθενής που υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση κρούσμα του ιού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ασθενής που υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση στην κλινική βρέθηκε θετικός στον ιό.

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με την παρουσία και των κυρίων Τσιόδρα και Χαρδαλιά, μετέβη στη Γενική Κλινική "Ταξιάρχαι" στο Περιστέρι, ώστε να λάβει δείγματα από τους ασθενείς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, ένας ασθενής ο οποίος υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση στη συγκεκριμένη κλινική ήταν σε εμπύρετο κατάσταση και μετά από εξέταση, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Μετά την ιχνηλάτηση των επαφών του, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στην κλινική του Περιστερίου και έλαβε 101 δείγματα, από τα οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, 29 βγήκαν θετικά.

Πρόκειται 13 ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, 11 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν λοιπούς ασθενείς της κλινικής.

«Πάρθηκαν μέτρα, θα τα ανακοινώσει ο κ. Τσιόδρας. Απαγορεύονται οι επισκέψεις και έχουν απαγορευτεί οι εισαγωγές. Είναι λίγοι αυτοί που νοσηλεύονται, ο αριθμός τους είναι μονοψήφιος» ανέφερε ο  διευθυντής του παθολογικού τμήματος, Γιώργος Μόσιος, μιλώντας στην εκπομπή του Mega "Live News".

O ίδιος συμπλήρωσε, επίσης, πως «βρέθηκαν κάποιοι θετικοί εργαζόμενοι, που σαφώς θα απομακρυνθούν από την εργασία τους, με τις απαραίτητες οδηγίες».

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ