Πρώην αρχηγός μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών: Η Κίνα να λογοδοτήσει γιατί απέκρυψε πληροφορίες

Όσα αναφέρει ο Τζον Σόερς…

Στην Κίνα στρέφει τα βέλη του για απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας MI6, Τζον Σόερς.

 

Στον απόηχο της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει η Ουάσιγκτον τη χρηματοδότηση προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Σόερς αντέτεινε ότι οι ευθύνες θα πρέπει να  κατευθυνθούν περισσότερο προς το Πεκίνο και λιγότερο προς τον ΠΟΥ.

 

«Υπάρχει βαθιά οργή στις ΗΠΑ γι' αυτό που υποστηρίζεται ότι μεταφέρθηκε από την Κίνα και το Πεκίνο αποφεύγει τις ευθύνες που του αναλογούν, τόσο για την προέλευση του ιού, όσο και για την αδυναμία αντιμετώπισής του όταν βρισκόταν σε πρώιμο στάδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο BBC.

 

«Το νόημα των μυστικών υπηρεσιών είναι να αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες που έχουν αποκρυφθεί από άλλες χώρες. Και υπήρξε περίοδος, τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο, στην οποία οι Κινέζοι σίγουρα απέκρυψαν στοιχεία από τη Δύση», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ