Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Έχεις χρόνο τώρα που μένεις στο σπίτι: Έξυπνοι τρόποι για τέλεια οργάνωση και τακτοποίηση των καλλυντικών

Πάρτε ιδέες.... 

Η σωστή οργάνωση και τακτοποίηση των καλλυντικών είναι εξίσου καθοριστικής σημασίας με αυτή της ντουλάπας, ειδικά αν έχουμε πάρα πολλά προϊόντα. Τοποθετώντας τα στρατηγικά, μπορούμε όχι μόνο να έχουμε ένα όμορφο χώρο αποθήκευσης, αλλά και να εξοικονομήσουμε χρόνο όταν ψάχνουμε κάτι.

 

Αν λοιπόν οργανώσουμε τόσο τα προϊόντα και τα πινέλα του μακιγιάζ, όσο και τα υπόλοιπα καλλυντικά, ανάλογα με την χρησιμότητα τους, μπορούμε να κάνουμε πολύ πιο εύκολη την καθημερινότητα μας. Επίσης, αυτό μπορεί να διατηρήσει την αρχική ποιότητα τους καθώς δεν αλλοιώνονται γρήγορα.

Ποια είναι όμως τα βήματα και οι τρόποι για την τέλεια οργάνωση και τακτοποίηση των καλλυντικών μας; Ακολουθεί ένας απλός οδηγός που θα σας δώσει ιδέες για το πως να τα αποθηκεύσετε, δημιουργώντας μια όμορφη γωνιά στο σπίτι σας (κρυφή ή φανερή).

Βγάλτε όλα σας τα καλλυντικά έξω και καθαρίστε τα σημεία αποθήκευσης τους

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δείτε τι πραγματικά έχετε και τι σας λείπει. Για τον λόγο αυτό, καλό θα είναι να αδειάσετε πλήρως όλα τα ντουλάπια, τα συρτάρια, τα νεσεσέρ και γενικότερα τα σημεία στα οποία έχετε αποθηκεύσει ακόμη και το παραμικρό προϊόν ομορφιάς.

Μπορεί να ανακαλύψετε καλλυντικά που δεν θυμόσασταν την ύπαρξη τους ή που ψάχνατε απεγνωσμένα και δεν βρίσκατε.

Έχοντας άδεια τα σημεία αποθήκευσης των προϊόντων σας, μπορείτε να τα καθαρίσετε. Δεν θέλετε τα τακτοποιημένα και καθαρά καλλυντικά σας να μπουν πάλι σε ένα βρώμικο νεσεσέρ ή ντουλάπι. Η σκόνη μπορεί να τα φθείρει και να τα αλλοιώσει.

Επιπλέον, ο άδειος χώρος θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε καλύτερα πως να τα οργανώσετε.

Χωρίστε τα σε κατηγορίες και πετάξτε τα ληγμένα ή χαλασμένα καλλυντικά

Αφού τα έχετε συγκεντρώσει όλα, ομαδοποιήστε τα. Έτσι, θα μπορέσετε να δείτε καλύτερα τι πραγματικά έχετε, τι χρησιμοποιείτε και τι όχι, γεγονός που θα σας βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση και τακτοποίηση των καλλυντικών σας.

Μπορείτε μάλιστα να βάλετε ξεχωριστά όσα προϊόντα και εργαλεία χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση για να είναι πιο εύκολα προσβάσιμα.

Καλλυντικά - Μακιγιάζ

Αυτό βέβαια που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα με τα προϊόντα που έχουν αλλοιωθεί ή έχουν λήξει. Ας μην ξεχνάμε πως τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης και η χρήση τους μετά το πέρας της μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, σπυράκια, αλλά και μολύνσεις. Γι’ αυτό, δεν πρέπει να σκέφτεστε ούτε λεπτό αν θα πετάξετε κάτι ή όχι, ακόμη κι αν πρόκειται για το αγαπημένο σας κραγιόν που πληρώσατε ακριβά και το κρατάτε σε μια γωνιά για τις ιδιαίτερες περιστάσεις.

Δείτε αναλυτικά πότε λήγουν τα καλλυντικά και τι μπορεί να συμβεί χρησιμοποιώντας ένα ληγμένο προϊόν.

Καθαρισμός καλλυντικών προϊόντων και πινέλων μακιγιάζ

Πριν αποθηκεύσετε εκ νέου τα προϊόντα σας θα πρέπει να τα καθαρίσετε. Πάρτε λοιπόν ένα βρεγμένο πανάκι και σκουπίστε τα για να απομακρυνθεί οτιδήποτε έχει κολλήσει στην επιφάνεια τους. Δεν γίνεται να τοποθετήσετε τα καλλυντικά στη νέα τους θέση σκονισμένα, χρωματισμένα και γενικά βρώμικα από τα υπολείμματα άλλων προϊόντων.

Πέρα από τον καθαρισμό των συσκευασιών όμως, θα πρέπει να φροντίσετε και την υγιεινή των πινέλων σας. Πλύντε τα λοιπόν σωστά, αφήστε τα να στεγνώσουν και αποθηκεύστε τα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην σκονίζονται και να μην φθείρονται από την υγρασία.

Μάθετε πως να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ με απλούς τρόπους.

Τρόποι για την τέλεια οργάνωση και τακτοποίηση των καλλυντικών

Υπάρχουν γυναίκες που επιλέγουν να αποθηκεύσουν τα καλλυντικά τους στο μπάνιο και άλλες που προτιμούν μια συρταριέρα στο υπνοδωμάτιο τους.

Όποιον χώρο κι αν επιλέξετε, αυτό που έχει σημασία είναι να τα οργανώσετε με τέτοιο τρόπο που θα σας βολεύει. Έτσι, δεν θα φτάσετε ξανά στο σημείο να ανακατευτούν όλα και να πρέπει να τα τακτοποιήσετε από την αρχή. Κάθε πράγμα θα έχει την θέση του και θα μπαινοβγαίνει από αυτήν όποτε το έχετε ανάγκη.

Αν βέβαια επιλέξετε ως σημείο αποθήκευσης για τα καλλυντικά του μακιγιάζ σας το μπάνιο, να σκεφτείτε τις θερμοκρασίες και την υγρασία που επικρατούν στον χώρο αυτό. Κάποια προϊόντα ενδέχεται να αλλοιωθούν, με αποτέλεσμα είτε να μην έχουν την ίδια εφαρμογή ή ακόμη και να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα.

Σε περίπτωση λοιπόν που το ντουλάπι ή τα συρτάρια στο μπάνιο σας επηρεάζονται από τις συνθήκες, καλό θα είναι να αποφύγετε την οργάνωση των καλλυντικών σας εκεί. Προτιμήστε ένα σημείο στο υπνοδωμάτιο σας, το οποίο να μην είναι εκτεθειμένο απευθείας στο φως.

Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε κάποια από τα ευπαθή καλλυντικά στο ψυγείο ή να αγοράσετε κάποιο μίνι ψυγειάκι για τα προϊόντα μακιγιάζ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλοί πρακτικοί, αλλά και πρωτότυποι τρόποι για την τακτοποίηση των καλλυντικών σας. Ακολουθούν ενδεικτικά μερικές εναλλακτικές.

Ακρυλικά συρτάρια και βάση οργάνωσης καλλυντικών

Ακρυλικά διάφανα συρτάρια καλλυντικών

Αν σας αρέσει να έχετε κάποια από τα προϊόντα σας στον πάγκο του μπάνιου ή του δωματίου σας, τα ακρυλικά δοχεία και συρτάρια είναι ιδανικά.

Λόγω της διαφάνειας τους βλέπετε με μια ματιά ακριβώς που είναι αυτό που χρειάζεστε, ενώ παράλληλα στολίζετε τον χώρο σας. Φροντίστε μόνο ότι βάλετε μέσα να είναι τακτοποιημένο.

Μέσα στα ακρυλικά συρτάρια μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα καλλυντικά σας ή τα αξεσουάρ των μαλλιών σας. Το ίδιο ισχύει και με τα διάφανα δοχεία, στο οποία μπορείτε επίσης να βάλετε βαμβάκι και μπατονέτες, έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα.

Μαζί με τα συρτάρια, μπορείτε να τοποθετήσετε και μια ακρυλική βάση καλλυντικών με θήκες για τα αγαπημένα σας κραγιόν, μολύβια κλπ.

Θήκες οργάνωσης καλλυντικών για συρτάρια

Διαχωριστικά και θήκες οργάνωσης για καλλυντικά σε συρτάρια

Ένα συρτάρι χωρίς διαχωριστικά μπορεί να δημιουργήσει χάος στα καλλυντικά σας. Αν όμως χρησιμοποιήσετε πλαστικές ή υφασμάτινες θήκες που θα μοιράσουν το συρτάρι σε μικρότερα κομμάτια, τότε θα μπορέσετε να τακτοποιήσετε πιο οργανωμένα τα πράγματα σας. Έτσι θα βρίσκετε με μια ματιά ότι κι αν ψάχνετε.

Φροντίστε μόνο να τοποθετήσετε ομαδοποιημένα τα καλλυντικά για να μπορείτε να τα βρείτε πιο εύκολα.

Αντί για έτοιμες θήκες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοσχέδια διαχωριστικά από χαρτόνι. Επίσης, οι πλαστικές θήκες για μαχαιροπίρουνα είναι μια ακόμη ενδιαφέρουσα επιλογή για να χωρίσετε τα καλλυντικά σας. Ενώ για τις σκιές ματιών που είναι μικρές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παγοθήκη με πλατιά ανοίγματα.

Δοχεία για τακτοποίηση καλλυντικών στο ντουλάπι ή το ράφι

Βάζα οργάνωσης καλλυντικών

Κούπες, ποτήρια, παλιά βαζάκια από μαρμελάδα και όλα τα σχετικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην οργάνωση του μακιγιάζ και των άλλων καλλυντικών σας.

Χρησιμοποιήστε τα σκέτα ή χρωματίστε τα σε όποια απόχρωση σας αρέσει και δημιουργήστε όμορφες θήκες για τα προϊόντα σας.

Εναλλακτικά μπορείτε να τα στολίσετε με κορδέλες, πέρλες ή στρας, είτε να προσθέσετε στο εσωτερικό τους κόκκους καφέ, αποξηραμένα λουλούδια και χρωματιστές πέτρες ή άμμο, έτσι ώστε να στηρίξετε όρθια τα πινέλα και τα μολύβια σας.

Μαγνητικός πίνακας για καλλυντικά

Μαγνητικός πίνακας για την τακτοποιήση καλλυντικών

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την οργάνωση και την τακτοποίηση των καλλυντικών σας είναι και ο πίνακας με μαγνήτες. Μπορείτε να τον φτιάξετε μόνη σας παίρνοντας μια μεταλλική πλάκα, την οποία θα ντύσετε με ένα ύφασμα για να την διακοσμήσετε.

Από εκεί και πέρα, κολλήστε μικρά μαγνητάκια στα προϊόντα σας και διακοσμήστε τα στον πίνακα. Έτσι, όχι μόνο θα τα έχετε τακτοποιημένα, αλλά θα τα βλέπετε και με μια ματιά.

Κρεμαστές θήκες αποθήκευσης

Θήκες καλλυντικών για πίσω από την πόρτα

Αν ψάχνετε για μια λύση που θα σας εξοικονομήσει χώρο, οι κρεμαστές θήκες είναι ιδανικές. Μπορούν να μπουν πίσω από την πόρτα του μπάνιου ή του υπνοδωματίου σας και να χωρέσουν πολλά από τα καλλυντικά σας.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράβδους στις οποίες θα κρεμάσετε καλαθάκια και κουτιά για την τακτοποίηση του μακιγιάζ και των άλλων προϊόντων ομορφιάς σας.

Πιατέλες με πολλά επίπεδα

Πιατέλες για οργάνωση καλλυντικών

Μια πιατέλα σερβιρίσματος έχει πολλές περισσότερες χρήσεις από την προφανή. Μια εξ αυτών είναι και η τακτοποίηση των καλλυντικών. Στολίστε την λοιπόν στον πάγκο σας και βάλτε πάνω μερικά από τα πιο χρήσιμα για εσάς προϊόντα, έτσι ώστε να μπορείτε να τα πάρετε εύκολα και γρήγορα.

Χρησιμοποιήστε τη για την οργάνωση των μανό σας, αλλά και των προϊόντων μακιγιάζ.

Νεσεσέρ ή βαλιτσάκι με θήκες για καλλυντικά

Νεσεσέρ και βαλιτσάκια καλλυντικών

Η πιο κλασσική αποθήκευση των προϊόντων μακιγιάζ είναι το νεσεσέρ. Αν λοιπόν δεν θέλετε απλά να φτιάξετε ένα τσαντάκι με τα άκρως απαραίτητα καθημερινά καλλυντικά σας ή αυτά που θα χρειαστείτε σε ένα ταξίδι, ένα οργανωμένο νεσεσέρ χρειάζεται θήκες και διαχωριστικά.

Γι’ αυτό και ένα βαλιτσάκι καλλυντικών είναι ίσως η πιο κατάλληλη πρόταση. Μπορεί να χωριστεί ανάλογα με τις ανάγκες σας και να χωρέσει πολλά προϊόντα.

Γραφείο με ράφι και γυάλινη επιφάνεια

Γραφείο με διάφανη επιφάνεια για καλλυντικά

Αν έχετε χώρο για να κάνετε το δικό σας μπουντουάρ, η οργάνωση του θα πρέπει να είναι όχι μόνο όμορφη αλλά και χρηστική. Μια έξυπνη πρόταση που θα σας δώσει την δυνατότητα να βλέπετε τα πάντα με μια ματιά είναι το γραφείο με γυάλινη επιφάνεια. Τοποθετώντας τα καλλυντικά σας τακτοποιημένα στο ράφι που βρίσκεται κάτω από το γυαλί μπορείτε να βρείτε αμέσως αυτό που χρειάζεστε.

Βάση αλληλογραφίας

Βάσεις αλληλογραφίες για παλέτες καλλυντικών

Μια εναλλακτική πρόταση για την αποθήκευση των παλετών από σκιές, ρουζ και contour είναι η βάση αλληλογραφίας. Στολίζουν το χώρο και κρατούν τις παλέτες στη θέση τους έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμες.

Τροχήλατο ράφι

Τροχήλατα ράφια για οργάνωση καλλυντικών

Η οργάνωση και τακτοποίηση των καλλυντικών σε ένα τροχήλατο έπιπλο με ράφια είναι πολύ πρακτική. Μπορείτε να το μεταφέρετε σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού χωρίς κόπο, έχοντας όλα σας τα προϊόντα και εργαλεία στην θέση τους αναφέρει το beautetinkyriak.

Και μην ξεχνάτε, μια φορά το χρόνο καλό θα είναι να κάνετε ένα νέο ξεκαθάρισμα των καλλυντικών σας, πετώντας ή ανακυκλώνοντας τα ληγμένα και τα χαλασμένα προϊόντα. Έτσι, θα δημιουργήσετε χώρο για τα νέα σας αποκτήματα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ