Ο κορωνοϊός στον πλανήτη: 2.000 τα κρούσματα στην Ιρλανδία, Νότια Κορέα – Ο Ερντογάν κλείνει τα σύνορα

Επιβεβαιώθηκαν 109 νέα κρούσματα στην Ταϊλάνδη – Συνολικά πάνω από 1.200

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού έχει πάρει μακριά πολλές ζωές με αποτέλεσμα όλοι να φοβούνται. Ο πανικός που έχει προκαλέσει ο θανατηφόρος ιός δεν περιγράφεται μέσα σε λίγες λέξεις…

Ως χθες Παρασκευή στον Ισημερινό καταγράφονταν 1.627 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και 41 θάνατοι. Πάνω από το 70% των κρουσμάτων εντοπίζεται στην επαρχία Γουάγιας, στην οποία υπάγεται η πόλη Γουαγιακίλ.

Ο κορωνοϊός στην Ιρλανδία

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ιρλανδία αυξήθηκε σε 2.121 από 1.819, με τρεις νέους θανάτους να καταγράφονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, την Παρασκευή.

 

Ο κορωνοϊός στην Νότια Κορέα

Άλλα 146 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψε την Παρασκευή η Νότια Κορέα, με τον αριθμό αυτό να είναι ο υψηλότερος που έχει σημειωθεί την τρέχουσα εβδομάδα.

Ο ημερήσιος απολογισμός ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 9.478, σύμφωνα με τα KCDC. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 5, στους 144.

 

Ο κορωνοϊός στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε 109 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 1.245, καθώς και τον θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου λόγω του κορονοϊού. Συνολικά 6 άνθρωποι στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της πανδημίας.

 

 

Ο κορωνοϊός στην Τουρκία 

 

Μία σειρά αυστηρότερων μέτρων ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

 

1. Οι μετακινήσεις μεταξύ πόλεων εντός της Τουρκίας γίνονται μόνο με άδεια του νομάρχη.

2. Ο ιδιωτικός τομέας θα εφαρμόσει ευέλικτο σύστημα εργασίας, με ελάχιστο προσωπικό, όπως συμβαίνει ήδη στον δημόσιο τομέα. Στις αρχές της εβδομάδας, οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Τουρκία άρχισαν να εργάζονται από το σπίτι και με βάρδιες.

3. Οι επιβάτες θα κάθονται σε απόσταση μεταξύ τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

4. Οι χώροι για πικνίκ, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα δάση θα είναι κλειστά για το κοινό τα Σαββατοκύριακα και η κοινωνική απόσταση θα επιβληθεί κατά τις εργάσιμες ημέρες.

5. Οι στρατιώτες θα εισέρχονται σε καραντίνα 14 ημερών κατά την κατάταξή τους και την απόλυσή τους από το στράτευμα.

6. Όλες οι διεθνείς πτήσεις αναστέλλονται.

7. Σε όλους τους νομούς, θα δημιουργηθούν Επιτροπές Πανδημίας, με επικεφαλής τους νομάρχες, για να παρακολουθούν την τήρηση των μέτρων ή να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για την περιοχή τους.

Ο  υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θανάτων στην Τουρκία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε κατά 17 το τελευταίο 24ωρο και το σύνολό τους ανέρχεται πλέον σε 92, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 2.069 και το σύνολο στα 5.698. 

 

 

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ