Κορωνοϊός - Φαρμακεία: Μπορείτε χωρίς εξουσιοδότηση να παραλαμβάνετε φάρμακα για τους ηλικιωμένους της οικογένειας

Διευκολύνσεις λόγω κορωνοϊού...

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποιήσε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολο Βαλτά.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τα σχετικά με τις οδηγίες για την τήρηση αποστάσεων και κανόνων ασφαλείας στα φαρμακεία, λόγω εκτάκτων συνθηκών που επικρατούν με την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, πλέον τα φάρμακα των ηλικιωμένους θα μπορούν να παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία συγγενείς πρώτου βαθμού, με την ταυτότητά τους ή και τρίτα πρόσωπα με υπεύθυνη δήλωση.

Να σημειωθεί πως για τη διαδικασία αυτή δεν απαιτείται εξουσιοδότηση.

Ο λόγος της κίνησης αυτής είναι οι ηλικιωμένοι, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κινδυνεύουν άμεσα από τον κορωνοϊό, να μετακινούνται και να βγαίνουν από το σπίτι όσο το δυνατόν λιγότερο - ακόμα καλύτερα και καθόλου.

Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΦΣ να τονίσει σε όλους τους φαρμακοποιούς να ενημερώσουν ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες να μένουν σπίτι τους και να στέλνουν συγγενείς τους να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ