Σε καραντίνα με επιβάτες σε πανικό το blue star Mykonos – Μέλος του πληρώματος είναι κρούσμα κορωνοϊού;

Σε καραντίνα το πλοίο...

Επιβάτες σε πανικό, περιμένουν αποκλεισμένοι μέσα στο Blue Star Μύκονος τα αποτελέσματα για το αν μέλος του πληρώματος έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

To lemnosreport αναφέρει: “Κατόπιν επικοινωνίας που υπήρξε μεταξύ των λιμεναρχείων Καβάλας και Λήμνου έγινε ενημέρωση του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου ότι προσωπικό του πληρώματος του πλοίου Blue Star Mykonos διεκομίσθη λόγω εμπυρετου στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Blue Star Μύκονος

Επειδή από την κλινική εξέταση και το ιστορικό του εν λόγω περιστατικού δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί η αιτιολογία του εμπυρέτου (και άρα το περιστατικό για την ώρα θεωρείται ύποπτο κρούσμα), μέχρι να λάβουμε την επίσημη απάντηση σήμερα το απόγευμα από το Ινστιτούτου Παστέρ ότι δεν είναι κρούσμα κορονοιου, παρακαλούνται όσοι ταξίδεψαν την Τετάρτη 11 Μαρτίου από και προς Καβάλα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις άκρως απαραίτητες και να εφαρμόζουν τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σχετικά με το περιορισμό μετάδοσης της νόσου.”

Σύμφωνα με το Lesvosnet.gr, το μέλος του πληρώματος που παρουσίασε τα ύποπτα συμπτώματα αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας για να μεταφερθεί στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της περιοχής. 

Το πλοίο ξεκίνησε το δρομολόγιό του αλλά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το νομίατρο της Καβάλας έδωσαν εντολή το πλοίο να αποκλειστεί μόλις φθάσει στο λιμάνι της  Μυρίνας. Ακολουθώντας τις οδηγίες, το πλοίο από τις 02:30 παραμένει στο λιμάνι της Μύρινας καθώς έχει απαγορευτεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος.

Στις 06:30 ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε και επίσημα ότι το Blue Star θα τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μέλος του πληρώματος που έχει εμφανίσει τα ύποπτα συμπτώματα δεν έχει ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού και αν βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό θα υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτηση του κρούσματος. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ