Κορωνοϊός: Ακυρώνονται όλοι οι σχολικοί αθλητικοί αγώνες στην Ελλάδα - Έκλεισαν Deree & Pierce

Αναστέλλονται οι σχολικοί αθλητικοί αγώνες λόγω κορωνοϊού, μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, που έχει πλέον 89 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας η αναστολή των σχολικών αθλητικών αγώνων, καθώς και το μάθημα της κολύμβησης.

Η απόφαση που φέρει την υπογραφή της Υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, αναφέρει πως από σήμερα, 10 Μαρτίου έως και τις 22 Μαρτίου, η διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας αναστέλλει τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας - Κύπρου του σχολικού έτους 2019-2020, δεδομένου ότι απαιτούνται οργανωμένες και μαζικές μετακινήσεις μαθητών και μαθητριών για τη διεξαγωγή τους εντός της χώρας.

Παράλληλα, αναστέλλονται οι μετακινήσεις των μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης εκτός σχολικής μονάδας για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις (σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υ.Α. 20883/ΓΔ4/12-02-2020/Φ.Ε.Κ. 456 / τ.Β΄/12-02-2020 με θέμα «Εκδρομές - Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας»).

Επίσης, δεν θα γίνονται μετακινήσεις μαθητών και μαθητριών από και προς τις κολυμβητικές δεξαμενές για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν για 48 ώρες τα Αμερικανικά κολλέγια Deree και Pierce.

Όπως ανακοινώθηκε από το Deree, το κολλέγιο θα παραμείνει κλειστό σήμερα και αύριο, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος.

 

 

Για τον ίδιο λόγο, θα παραμείνει κλειστό σήμερα και αύριο και το Κολλέγιο Pierce, όπως ανακοινώθηκε στη σελίδα του Κολλεγίου στο facebook.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ