Κορωνοϊός Παγκόσμιο Report: Γεμάτη κρούσματα η Ιταλία με 79 νεκρούς - Πρώτο κρούσμα στην Πολωνία - Άδειασαν τα σούπερ μάρκετ οι Αυστραλοί

Παγκόσμια ανησυχία...

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών τα κρούσματα του κοροναϊού στην χώρα είναι 2.263. Οι νεκροί έφτασαν τους 79, ενώ οι ασθενείς που έγιναν καλά είναι 170.

Σε νοσοκομείο της Πάδοβας, στην περιφέρεια Βένετο, ένας χειρούργος προέκυψε θετικός στον ιό, όπως και ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας ευελπιστούν να αρχίσει να μειώνεται η διάδοση του κοροναϊού και ότι θεωρούν βασικής σημασίας να τηρείται, στα καφέ μπάρ, η απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Σε ό,τι αφορά την κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας στην οποία βρίσκονται σε απομόνωση τέσσερις γιατροί στους οποίος μεταδόθηκε ο ιός ενώ εργάζονταν, προς το παρόν εστάλη για να τους αντικαταστήσει μόνον ένας συνάδελφός τους.

Λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, δε, αποφασίσθηκε και η αναβολή, κατά δυο μήνες, του ιταλικού φεστιβάλ κρασιού Vinitaly 

Πρώτο κρούσμα στην Πολωνία 

Η Πολωνία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο πολωνός υπουργός Υγείας Λούκας Σουμόφσκι.

Ο Σουμόφσκι δήλωσε πως πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος νοσηλεύεται στη Ζιελόνα Γκόρα, στη δυτική Πολωνία, και πως η κατάστασή του είναι καλή αναφέρει το ΑΠΕ.

Ιntime

Καταναλωτές στην Αυστραλία άδειασαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο οι καταναλωτές αγοράζουν μαζικά χαρτί υγείας αναμένοντας προβλήματα στις προμήθειες.

'It's like the world is coming to an end and I'm the only one who doesn't know it,' one shopper wrote alongside a picture of fellow customers lining up at the checkout

Για τον λόγο αυτό η αλυσίδα Woolwarths ανακοίνωσε ότι θέτει ως όριο τα τέσσερα πακέτα ανά άτομο, ένα μέτρο που θα εφαρμόσει «ώστε να εγγυηθούμε ότι μεγαλύτερος αριθμός πελατών θα έχει πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα».

One Australia mother posted this picture to Facebook, showing people in her local supermarket stockpiling toilet roll (pictured)

Βίντεο Daily Mail

«Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλίσουμε τα επίπεδα των αποθεμάτων μας για όσο διάστημα οι εταιρείες αυξάνουν την τοπική παραγωγή και τις παραδόσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η πιο αυξημένη ζήτηση», ανέφερε η αλυσίδα σε ανακοίνωσή της.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ