Κορωνοϊός: Τα θύματα ξεπέρασαν αυτά του SARS - Στους 811 οι νεκροί!

89 ακόμη ασθενείς υπέκυψαν το Σάββατο, ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας της Κίνας 

Στην εστία της επιδημίας, στην  επαρχία Χουμπέι καταγράφτηκαν επιπλέον 81 θάνατοι. Σύμφωνα με το Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφτηκαν χθες 2.656 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.
Στην Κίνα μεταβαίνει την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη κλιμάκιο εμπειρογνωμώνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να ερευνήσουν τον κορωνοϊό.
Ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Χουμπέι, από την οποία ξεκίνησε ο κορωνοϊός, ανέφερε ότι ο ανεφοδιασμός σε ιατρικό εξοπλισμό βρίσκεται σε καλά επίπεδα, ωστόσο ενδέχεται να παρουσιαστούν και πάλι προβλήματα αν επιδεινωθεί η επιδημία.
Τα θύματα του κορωνοϊού έχουν ήδη ξεπεράσει τα θύματα του SARS αφού η επιδημία του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου είχε προκαλέσει το θάνατο παγκοσμίως σε 774 ανθρώπους το 2003-2004.

Στο νοσοκομείο 9χρονος Βρετανός που έκανε διακοπές στις Άλπεις

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» σαλέ στις γαλλικές Άλπεις με πέντε ανθρώπους να βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό μεταξύ των οποίων και ο 9χρονος.
Έξι ακόμα Βρετανοί πολίτες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Γαλλίας, σε Λιόν, Γκρενόμπλ και Σεντ Ετιέν και υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί, αν έχουν νοσήσει από τον θανατηφόρο ιό.
Οι έντεκα Βρετανοί είχαν επισκεφθεί τις γαλλικές Άλπεις όπου διέμεναν σε δύο διαμερίσματα σε σαλέ, στο χειμερινό θέρετρο, όταν τους επισκέφθηκε ένας συμπατριώτης τους, ο οποίος είχε ταξιδέψει νωρίτερα στη Σιγκαπούρη.

Άλλοι 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess αισθάνθηκαν αδιαθεσία

Περίπου 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, ανέβασαν πυρετό ή αισθάνθηκαν αδιαθεσία, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo.
Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι οι επιβάτες αυτοί θα επανεξεταστούν κατεπειγόντως.
Μέχρι τώρα, 64 άνθρωποι που είχαν βρεθεί θετικοί στον νέο κοροναϊό 2019-nCoV, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία από το κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 3.700 εκδρομείς από 50 χώρες.
Το Diamond Princess απέπλευσε από τη Γιοκοχάμα στις 20 Ιανουαρίου και επέστρεψε στις 3 Φεβρουαρίου. Μεταξύ των επιβατών ήταν και ένας Κινέζος που στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό. Ο ασθενής αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ στις 25 Ιανουαρίου. Οι ιαπωνικές αρχές σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ διέταξαν το κρουαζιερόπλοιο να αράξει στα ανοιχτά της Γιοκοχάμα για να εξεταστούν οι επιβάτες και το πλήρωμα. Η καραντίνα θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

Κινέζοι παίρνουν με τα κουτιά τις μάσκες από τα φαρμακεία της Αθήνας

Για την κατάσταση που επικρατεί με τις χειρουργικές μάσκες στα φαρμακεία μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος.
«Έλλειψη υπάρχει υπάρχει αν θέλει κανείς να πάρει 50 μάσκες. Αυτή την έλλειψη την προκαλούν οι Κινέζοι που παίρνουν κουτιά ολόκληρα που τα εξάγουν στη χώρα τους. Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη μασκών στο εμπόριο ή στα φαρμακεία αλλά οι μικρές ποσότητες που μας στέλνουν σε σχέση με αυτές που ζητάμε» είπε ο κύριος Λουράντος

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ