O εξωτικός παγκολίνος ευθύνεται για τον Κοροναϊό – Πέθανε ο γιατρός που τον εφηύρε (ΦΩΤΌ)

Τη νέα θεωρία διατύπωσαν Κινέζοι ερευνητές του South China Agricultural University,

Κινέζοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ο φολιδωτός μυρμηγκοφόγος, γνωστός και ως παγκολίνος, ένα θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, είναι πιθανόν ο ξενιστής του νέου κινεζικού ιού 2019-nCoV που ευθύνεται για τον θάνατο άνω των 600 ανθρώπων στην Κίνα.

Ο νέος θανατηφόρος κινεζικός ιός είναι πιθανόν να μεταφέρθηκε στους ανθρώπους από τις νυχτερίδες μέσω του παράνομου εμπορίου των φολιδωτών μυρμηγκοφάγων, γνωστών ως παγκολίνων, των μόνων φολιδωτών θηλαστικών στην Γη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και είναι περιζήτητοι στην Κίνα για το κρέας και τις φολίδες τους, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ανακοίνωσαν κινέζοι ερευνητές.

Researchers at the South China Agricultural University have identified the scaly pangolin as aResearchers at the South China Agricultural University have identified the scaly pangolin as a

AFP

«Η τελευταία ανακάλυψη θα είναι μεγάλης σημασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της προέλευσης του ιού», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το South China Agricultural University, που ηγείται της έρευνας.

«Οριστικά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν εάν γίνει σύγκριση του επιπολασμού (του ιού) μεταξύ διαφορετικών ειδών με βάση αντιπροσωπευτικά δείγματα, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό δεν έχει γίνει», εξηγεί ο επιστήμονας  Dirk Pfeiffer. 

Endangered pangolins

Ο γιατρός Λι Γενλιάνγ που ήταν από τους πρώτους γιατρούς στην Κίνα που είχε προειδοποιήσει για την εμφάνιση του κοροναϊού πέθανε τελικά από τον ιό.

Ο γιατρός Γενλιάνγκ ήταν ο ένας από τους 8 γιατρούς που προσπάθησε να προειδοποιήσει για την εξάπλωση της επιδημίας και τον είχαν επιπλήξει οι αρχές της χώρας ζητώντας του να σωπάσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ