Η ανακοίνωση της Βασίλισσας Ελισάβετ για το "Megxit" μετά τη "σύνοδο κορυφής" της βασιλικής οικογένειας - Τι είπε για το μέλλον των "Sussex" (φώτο-βίντεο)

"Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση τους αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας"

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε τη δήλωση της Βασίλισσας Ελισάβετ μετά τη "σύνοδο κορυφής" που είχε σήμερα  στο Sandringham με τον Πρίγκιπα Κάρολο, τον Πρίγκιπα Χάρι και τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ , για το μέλλον του Δούκα και της  Δούκισσας του Σάσεξ μετά την απόφαση τους να απαρνηθούν τους βασιλικούς τους τίτλους.

 

H ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ:

 «Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του.

Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι  &  της  Μέγκαν να δημιουργήσουν μια καινούργια  ζωή ως νέα οικογένεια.

Αν και θα προτιμούσαμε να μείνουν ενεργά μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια ενώ ταυτόχρονα θα παραμένουν ένα πολύτιμο κομμάτι της οικογένειάς μου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν δημόσιους πόρους στη νέα τους ζωή. Επομένως είναι σαφές ότι θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος κατά την οποία οι Sussexes θα περνάνε το χρόνο τους ανάμεσα στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για σύνθετα θέματα , τα οποία πρέπει να επιλύσει η οικογένεια μου και πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά πάνω σε αυτά αλλά ζήτησα να ληφθούν οριστικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες".

Στην ιδιωτική σύσκεψη συμμετείχαν η Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Πρίγκιπας Κάρολος , ο πρίγκιπας Χάρι και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και οι επίσημοι γραμματείς τους. Η Μέγκαν που βρίσκεται στον Καναδά με τον οκτώ μηνών γιο της, Άρτσι, συμμετείχε στην συνάντηση μέσω Skype Conference.

 

Διαβάστε επίσης:Σε εικόνες μια ολόκληρη δεκαετία της βασιλικής οικογένειας - Λίγο πριν η Μέγκαν βγει από το κάδρο (φώτο)

Το χρονικό του "Megxit"

Υπενθυμίζουμε ότι στις 8 Ιανουαρίου  ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν μέσω Instagram την απόφαση τους να αποποιηθούν των βασιλικών τους τίτλων και να ζήσουν μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της βασίλισσας που έλεγε ότι είναι πολύπλοκο αυτό που θέλουν να κάνουν και θα πρέπει να συζητηθεί αρκετά.

 

Διαβάστε επίσης:Άγνωστος "τσάκωσε" τον Πρίγκιπα Χάρι να λέει στο αφεντικό της Disney: Η Μέγκαν χρειάζεται δουλειά - Κάνει voiceovers (βίντεο)

Η απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν προκάλεσε στενοχώρια και αναταραχές στη βασιλική οικογένεια και η Βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε προθεσμία 72 ωρών στους ανθρώπους της να βρουν οριστική λύση στο ζήτημα.

Ακολούθησε η ανακοίνωση ότι η Βασίλισσα συγκαλεί για σήμερα συνάντηση με τον Πρίγκιπα Χάρι, τον Πρίγκιπα Κάρολο, τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ για να επιλυθεί το ζήτημα.

"Μετά από μία σειρά συζητήσεων και διαβουλεύσεων που έγιναν στην διάρκεια των προηγούμενων ημερών, υπάρχουν πολλές δυνατότητες η βασιλική οικογένεια να επανεξετάσει και να λύσει το ζήτημα λαμβάνοντας υπόψη και τις επιθυμίες που εξέφρασαν ο Χάρι και η Μέγκαν την προηγούμενη εβδομάδα", δήλωσε μία πηγή κοντά στο παλάτι στο Hello.

Η επιθυμία της αυτού Μεγαλειότητος είναι να δοθούν οριστικές λύσεις στο ζήτημα στη διάρκεια των επόμενων ημερών κι όχι εβδομάδων.

Πριν από τη σημερινή συνάντηση της βασιλικής οικογένειας, οι πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ έκαναν μία κοινή δήλωση στην οποία ανέφεραν ότι διαψεύδουν τα δημοσιεύματα λένε ότι υπάρχει ρήξη στη σχέση των δύο αδερφών μετά την απόφαση του Δούκα του Σάσεξ και της συζύγου του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ