Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει μια απίθανη αντιοξειδωτική σούπα με λάχανο για να κάνουμε αποτοξίνωση 

Αυτή η σούπα θα σας ζεστάνει την κοιλίτσα...

Συστατικά

1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
3 καρότα
3 στικ σέλερι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
400 γρ.  λάχανο
400 γρ. ντοματοχυμός ή τριμμένες ντομάτες
½ κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
χυμός από 1 λεμόνι

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης.
Κόβουμε το καρότο και το σέλερι σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα λαχανικά για 4-5 λεπτά να χρυσαφίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με τον ντοματοχυμό, τη φρέσκια ρίγανη, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Καπακώνουμε και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ