Χρυσές σφαίρες 2020: Ο Τομ Χανκς με δάκρυα στα μάτια παραλαμβάνει το βραβείο του - αποθεώνει την Ελλάδα & ευχαριστεί τη σύζυγο του (φώτο-βίντεο)

"Έχω πάει στα ομορφότερα μέρη του κόσμου κανένα δεν είναι σαν την Ελλάδα - Είναι ιαματικό μέρος γιατρεύει την ψυχή"

Για το συνόλικο του έργο στον κινηματογράφο βραβεύτηκε ο Τομ Χανκς στις Χρυσές Σφαίρες, 2020. Ο ταλαντούχος ηθοποιός  τιμήθηκε κατά την τελετή απονομής των 77ων Χρυσών Σφαιρών με το Βραβείο Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ για την προσφορά του στην Εβδομη Τέχνη,

Το βραβείο παρέδωσε στον διάσημο σταρ του Χόλιγουντ η Σαρλίζ Θερόν. Ο Τομ Χανκς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μετά την τιμητική του βράβευση ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τη σύζυγο του Ρίτα Ουίλσον και τα παιδιά του για τη στήριξη τους και αποθέωσε την Ελλάδα μιλώντας με πολύ θερμά λόγια για τη χώρα μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tom Hanks (@tomhanks) - Recipient of the Cecil B. deMille Award. Photo by Alexi Lubomirski (@alexilubomirski). #GoldenGlobes

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Golden Globes (@goldenglobes) στις

Ο 63χρονος ηθοποιός που προ ημερών πολιτογραφήθηκε Έλληνας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το πώς παραμένει τόσα χρόνια αγαπητός στο ευρύ κοινό, ανέγγιχτος από κακοτοπιές και σκάνδαλα.

Ο Τομ Χανκς απάντησε με χιούμορ:  «Δεν είναι στην ατζέντα μου, δεν είναι κάποιου είδους στρατηγική» είπε και σημείωσε πως ο Κίανου Ριβς έχει πιθανότητα την σωστή συνταγή για το πώς μπορεί να είναι αγαπητός από τον κόσμο.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι το να είμαι ηθοποιός σημαίνει πως κάνω ένα επάγγελμα, μία τέχνη, δεν είχα φανταστεί πως θα έβρισκα κάτι πιο διασκεδαστικό στον κόσμο. Δεν είμαι εδώ για την εξουσία – αν και έχω λίγη… – δεν είμαι εδώ για τα χρήματα – αν και είμαι πλούσιος! Μπορώ να πάω στην Ελλάδα όποτε το θελήσω, για τέτοια άνεση μιλάμε…» , είπε ο ηθοποιός που πρόσφατα σε ανάρτηση του στο Instagram και στο twitter, έστειλε τις ευχές του στα ελληνικά γράφοντας "Το 2020 αρχίζει ως επίτιμος πολίτης όλης της Ελλάδας! Χρόνια πολλά",

"Έχω πάει στα ομορφότερα μέρη του κόσμου κανένα δεν είναι σαν την Ελλάδα - Είναι ιαματικό μέρος γιατρεύει την ψυχή"

Στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών μίλησε με πολλή αγάπη για την Ελλάδα, ενώ αστειεύτηκε για το στρατό και τους φόρους.

"Έχω κάποιες απορίες ωστόσο, μετά την πολιτογράφησή μου ως Έλληνας πολίτης. Πρώτον, πρέπει να πάω φαντάρος; Γιατί ούτως ή άλλως δεν θα ήμουν καλός. Πονάνε τα γόνατά μου και είμαι ένας ηλικιωμένος πια. Δεύτερον, πρέπει να πληρώνω φόρους; Ή αρκεί να πληρώνω με μετρητά και όλα καλά;

Είναι μεγάλη τιμή. Είμαι Έλληνας εδώ και 32 χρόνια. Η Ελλάδα είναι ένα "καταφύγιο". Έχω γυρίσει όλον τον κόσμο, έχω πάει στα ομορφότερα μέρη της Γης, τίποτα δεν είναι σαν την Ελλάδα.

Η γη, ο ουρανός, το νερό κάνουν καλό στην ψυχή σου. Είναι ιαματικό μέρος. Ειδικά όταν προσαρμοστείς σε αυτό το φανταστικό πρόγραμμα των Ελλήνων, να κοιμάσαι μέχρι το μεσημέρι και να μένεις ξύπνιος και να συζητάς στην ταβέρνα μέχρι τις 3 τα ξημερώματα. Η καλύτερη ζωή που μπορεί να κάνει κάποιος", είπε χαρακτηριστικά.

 

Με χιούμορ , συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια

Ο Τομ Χανκς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μετά την τιμητική του βράβευση στις Χρυσές Σφαίρες, Ωστόσο επιστράτευσε για ακόμα μία φορά το χιούμορ του λέγοντας πως είναι "κρυωμένος".

"Είναι το κρύωμα που προκαλεί αυτό το πράγμα. Ορκίζομαι ότι δεν είμαι τόσο ευσυγκίνητος όταν είμαι σπίτι" τόνισε.

Ο διάσημος ηθοποιός έκανε μια παύση, προσπαθώντας να κρατήσει τα δάκρυά του, και ευχαρίστηκε τη σύζυγό του, Ρίτα Ουίλσον αλλά και τα παιδιά του.

"Οι ταινίες δημιουργούνται πλάνο πλάνο. Κάποια στιγμή ο σκηνοθέτης θα έρθει σε εσάς και θα σας πει αν δεν κάνετε καλά τη δουλειά σας ότι δεν θα γίνει τελικά η ταινία" είπε αναφερόμενος προς τους νεότερους ηθοποιούς.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ