Story of the Day: 1.749 Γερμανοί έκαναν ουρά για να νοικιάσουν το ίδιο διαμέρισμα - 54 τ.μ & 550 ευρώ το μήνα (φώτο-βίντεο)

Μόλις 12 ώρες μετά την δημοσίευση της αγγελίας, 1.749 άνθρωποι έκαναν ουρά για να νοικιάσουν το διαμέρισμα που βρίσκεται στην περιζήτητη συνοικία Σόνμπεργκ.

Πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ένα διαμέρισμα σε λογικές για τα γερμανικά δεδομένα τιμές στο Βερολίνο; Όπως δείχνει η ιστορία που ακολουθεί, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην αγορά ακινήτων , στη γερμανική πόλη.

Η διαφήμιση ενός διαχειριστή  ακινήτων του Βερολίνου για ένα  μικρό διαμέρισμα που νοικιάζεται, προκάλεσε μαζική "υστερία" την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Μόλις 12 ώρες μετά την δημοσίευση της αγγελίας, 1.749 άνθρωποι έκαναν ουρά για να νοικιάσουν το διαμέρισμα που βρίσκεται στην περιζήτητη συνοικία Σόνμπεργκ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η The Local De, που επικαλείται ως πηγή το RBB, η εύρεση ενός σπιτιού προς ενοικίαση είναι δύσκολη υπόθεση στην Γερμανία λόγω των πολύ υψηλών τιμών ενοικίασης και του μικρού αριθμού διαθέσιμων σπιτιών.

Bild: rbb/Arndt Breitfeld

 Το  διαμέρισμα που έγινε ανάρπαστο είναι 54 τ.μ. και βρίσκεται στον τρίτο όροφο ενός κτηρίου του 1950. Διαθέτει δύο δωμάτια και ένα μπαλκόνι. Το ενοίκιο είναι € 550 το μήνα, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων εξόδων, όπως θέρμανσης και του νερού. Η περιοχή Σόνμπεργκ, που βρίσκεται το διαμέρισμα. είναι από τις πιο περιζήτητες της Γερμανίας και σε συνδυασμό με την τιμή του σπιτιού, η ζήτησή του έχει εκτοξευθεί.

Οι εταιρείες που διαχειρίζεται το ακίνητο, ήξεραν πως είναι μια καλή ευκαιρία και θα είχε ζήτηση, αλλά σίγουρα δεν περίμεναν πάνω από 1.700 ενδιαφερόμενους την ίδια ημέρα, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Την ημέρα που είχαν κανονιστεί τα περισσότερα ραντεβού, η οδός Μαινινγκερ, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα, θύμιζε σκηνές από κάποια τοπική γιορτή, με τους ανθρώπους και το προσωπικό των κτηματομεσιτικών γραφείων να δίνουν οδηγίες μέσω ενός μεγαφώνου. Για να διαχειριστούν το πλήθος, τα μεσιτικά γραφεία καλούσαν ομάδες 20 έως 30 ατόμων να βλέπουν ταυτόχρονα το σπίτι όχι παραπάνω από μερικά λεπτά, ώστε να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ