Βάλτε έργα τέχνης στο σπίτι σας χωρίς να τα κρεμάσετε - Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει τον τρόπο!

Αν σκέφτεστε πως το μέτρο, το αλφάδι, το σφυρί και οι τρύπες στον τοίχο για να κρεμάσετε τα έργα τέχνης σας είναι μπελάς, τότε έχουμε καλά νέα: δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποίησετε γιατί υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να εκθέσετε τα έργα σας.

Εκτός από το ότι θα γλιτώσετε όλες αυτές τις διαδικασίες, το να βρείτε άλλους τρόπους να εντάξετε τα έργα τέχνης στη διακόσμησή σας θα σας κάνει να φύγετε από τα συνηθισμένα και να δημιουργήσετε πρωτότυπες συνθέσεις.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Σούλη, ενας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους να το κάνετε – που απαιτεί και πολύ μικρότερη δέσμευση, καθώς μπορείτε να τους αλλάξετε θέση οποιαδήποτε στιγμή – είναι απλώς να τα «ακουμπήσετε» εκεί που θέλετε: στο πάτωμα, για παράδειγμα, ή σε ένα ράφι.

Και αν νομίζεται ότι το αποτέλεσμα θα φαίνεται πρόχειρο, τότε να σας πούμε ότι δεν είναι καθόλου έτσι! Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο μοναδικός τρόπος – ας δούμε τι επιλογές έχετε!

Κρεμάστε φωτογραφίες με κλιπς

Χρησιμοποιήστε ένα διακοσμητικό όπως αυτό της φωτογραφίας για να το κρεμάσετε από το ταβάνι με μια πετονιά και βάλτε στα κλιπς τις εκτυπώσεις των έργων ή των φωτογραφιών που σας αρέσουν.

Φτιάξτε μια γκαλερί σε ράφια

Διακοσμήστε έναν ολόκληρο τοίχο, απλώς τοποθετώντας τους πίνακές σας πάνω σε ράφια ή ακόμα και στο πάτωμα. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ όμορφη και περιποιημένη «έκθεση» έργων τέχνης (και χωρίς τρύπες!).

Βάλτε τα έργα σας σε ένα μακρόστενο ράφι

Πάνω σε ένα μακρύ ράφι, τοποθετήστε στη σειρά τα έργα τέχνης, μαζί με άλλα διακοσμητικά αν θέλετε. Είναι πολύ όμορφο και πρωτότυπο.

Φτιάξτε μια σύνθεση στον τοίχο

Η πολύ όμορφη αυτή σύνθεση ραφιών είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος για να εκθέσετε τα έργα σας. Η βαρύτητα της διακόσμησης μοιράζεται ανάμεσα στα έργα, αλλά και στα ίδια τα ράφια.

Χρησιμοποιήστε ένα κορμό

Ένας κορμός δέντρου με μερικά καρφάκια που θα στηρίζουν τις φωτογραφίες και τις εκτυπώσεις σας είναι μια απίθανη ιδέα που σίγουρα δεν θα αφήσει αδιάφορο κανέναν καλεσμένο σας.

Χρησιμοποιήστε πιαστράκια

Τα πιαστράκια εγγράφων μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν ως βάσεις των φωτογραφιών σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τις τοποθετήσετε όπου θέλετε: στη σειρά, πάνω σε ένα ράφι, όπως στη φωτογραφία ή κάθε μία ξεχωριστά σε σημεία του σπιτιού σας που θέλετε να διακοσμήσετε.

Φυσικά, τα παραπάνω είναι μόνο μερικές ιδέες. Μπορείτε πάντα να βρείτε τις δικές ιδέες και τον δικό σας τρόπο για να βάλετε τα έργα τέχνης στο σπίτι σας – το μόνο που πρέπει να θυμάστε, είναι πως δεν χρειάζεται να είναι καρφωμένα στον τοίχο, αλλά να εντάσσονται σε μία γενικότερη διακοσμητική σύνθεση!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ