Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Οι πιο εξωφρενικά ακριβές τιάρες! - Πόσο κοστίζουν & σε ποιες ανήκουν;

Εξωφρενικές τιμές... 

Οι τιάρες έχουν συνδεθεί με τις βασιλικές οικογένειες. Συνήθως φοριούνται κατά τη διάρκεια ειδικών περιπτώσεων, όπως μια στέψη ή μια γιορτή. Ένας από τους λόγους που δεν φοριούνται πιο συχνά, είναι λόγω της υψηλής αξίας τους. Όταν δεν χρησιμοποιούνται, φυλάσσονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε θόλους που διαθέτουν εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Οι Αιγύπτιοι λέγεται ότι ήταν οι πρώτοι που φόρεσαν τιάρες ως ένδειξη εξουσίας.  Αιγυπτιακά ιερογλυφικά παρουσιάζουν βασιλιάδες και βασίλισσες που φορούν περίτεχνες τιάρες. Σίγουρα δεν έμοιαζαν με τις σημερινές, αλλά εξυπηρετούσαν τον ίδιο σκοπό.

Ακολουθούν οι πιο ακριβές τιάρες του κόσμου

1. Η τιάρα της Ευγενίας.

Η συγκεκριμένη τιάρα πουλήθηκε για το εξωφρενικό ποσό των 7,8 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας. Πρόκειται για τιμή παγκόσμιου ρεκόρ που καταβάλλεται για μια τιάρα. Είναι διακοσμημένη με διάφορα διαμάντια και σμαράγδια σε σχήμα μαργαριταριού. Πήρε το όνομά της επειδή ήταν κάποτε στην ιδιοκτησία της συζύγου του Ναπολέοντα Γ, Ευγενίας.

Αρχικά δημιουργήθηκε για τη δεύτερη σύζυγο του Guido Henckel von Donnersmarck, ο οποίος ήταν ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του κόσμου, κατά τον 19ο αιώνα. Η τιάρα έχει 11 Κολομβιανά σμαράγδια που έχουν σχήμα αχλαδιού.

 

2. Η τιάρα από την Ταϊλάνδη.

Δεν υπάρχει επίσημο όνομα για τη συγκεκριμένη τιάρα. Η τιμή της είναι 4,2 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η τιμή αυτού του σπάνιου κομματιού που εκπλήσσει πολλούς ανθρώπους. Δημιουργήθηκε από έναν σχεδιαστή στην Ταϊλάνδη ονόματι Riwin Jirapolsek για το σκύλο του, επειδή ήθελε το κατοικίδιο να αισθάνεται μοναδικό!

 

3. Η τιάρα της βασίλισσας Βικτώριας.

 

Η τιάρα αυτή σχεδιάστηκε από τον πρίγκιπα Αλβέρτο, τον σύζυγο της βασίλισσας Βικτώριας. Λέγεται ότι αξίζει περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Είναι φτιαγμένη με σμαράγδια κι είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της θρυλικής συλλογής Crown Jewels, των κοσμημάτων του Βρετανικού θρόνου, που ανήκουν στη βρετανική βασιλική οικογένεια.

 

4. Η ιταλική τιάρα.

Αυτή η τιάρα βρίσκεται στη συλλογή της πριγκίπισσας Μαρίας Γαβριέλλας της Σαβοΐας. Είναι η μεσαία κόρη του τελευταίου βασιλιά της Ιταλίας. Έχει ένα διαμάντι οκτώ καρατίων σε σχήμα αχλαδιού. Είναι φημισμένη σε όλο τον κόσμο για την υπέροχη χειροτεχνία της και αξίζει 2 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το tsemperlidou

 

5. Η τιάρα της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

Αυτή η τιάρα ανήκε κάποτε στην πριγκίπισσα Μαργαρίτα της Αγγλίας, τη μικρότερη αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ. Εκτός από το γάμο της, τη φόρεσε και κατά τη διάρκεια ορισμένων σημαντικών γεγονότων, ακόμα και σαν καρφίτσα και κολιέ. Εκτιμάται ότι αξίζει 1,7 εκατομμύρια δολάρια. Είναι ένα ακόμα κομμάτι της συλλογής Crown Jewels και φυλάσσεται στον Πύργο του Λονδίνου όταν δεν χρησιμοποιείται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ