"Ιωάννης Καποδίστριας η ζωή & το έργο του": Το πρώτο Docudrama της Cosmote Tv στο Cosmote History Hd (βίντεο)

Πρεμιέρα το Σάββατο 28/9 στις 21.00

Αφιερωμένη στη ζωή, το έργο και τη διεθνή πολιτική δράση του μεγάλου Ευρωπαίου διπλωμάτη και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, είναι η πρώτη δραματοποιημένη σειρά (docudrama) παραγωγής COSMOTE TV,«Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του», που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 28/9 στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Τα επεισόδια της σειράς θα προβάλλονται, σε Α’ τηλεοπτική προβολή, κάθε Σάββατο βράδυ στις 21.00 και σε δεύτερη προβολή κάθε Τετάρτη στις 18.00, ενώ μετά την προβολή τους θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν ondemand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. 


 

Μέσα από δραματοποιημένες σκηνές,αφηγήσεις ιστορικών, σπάνια ντοκουμέντα, αλλά και αυτοβιογραφικά κείμενα του ίδιου του Καποδίστρια, η σειρά 6 επεισοδίων ξετυλίγει την πορεία του μεγάλου πολιτικού, από τα νεανικά του χρόνια και την έναρξη της ενασχόλησής του με την πολιτική στα Επτάνησα, τη διεθνή του σταδιοδρομία ως διπλωμάτη και κατόπιν ως Υπουργού των Εξωτερικών της Ρωσίας μέχρι τη θέση του ως πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας και το τραγικό του τέλος (1831) που επηρέασε σημαντικά τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του COSMOTE HISTORY HD, με τίτλο «Τα πρώτα χρόνια (1776-1808)»,παρουσιάζειτα νεανικά χρόνια του Ι. Καποδίστρια, τις σπουδές ιατρικής στην Ιταλία αλλά και την επιστροφή του στον τόπο του, την Κέρκυρα, όπου ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την πολιτική στο νεοσύστατο κράτος της Επτανήσου Πολιτείας (1800).

Την περίοδο εκείνη ανέλαβε τον χειρισμό κρίσιμων και δύσκολων διπλωματικών αποστολών, ενώ οι πολιτικές του ικανότητες προσέλκυσαν την προσοχή τόσο των Γάλλων, όσο και των Ρώσων κηδεμόνων των Επτανήσων.Ταυτόχρονα με την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD, το πρώτο επεισόδιοτης σειράς θα είναι διαθέσιμο για θέαση και στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTETV.

Τον Ιωάννη Καποδίστρια υποδύεται ο απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, ηθοποιός Σπύρος Σταμούλης. Τη σειρά σκηνοθετεί ο Γιώργος Γκικαπέππας, ενώ την επιστημονική επιμέλεια υπογράφει ο Ανδρέας Κούκος. 

Τη σειρά πλαισιώνουν οι ιστορικοί και καθηγητές: Θάνος Βερέμης, Γιώργος Κοντογιώργης, Χρήστος Λούκος, Αναστασία Παπαδία-Λάλα, Μαρία Ευθυμίου, Ανδρέας Κούκος, Γιώργος Λεοντσίνης, Χριστίνα Κουλούρη, Ρεγγίνα Κατσιμάρδου, Σοφία Μωραϊτη, οι διεθνολόγοι Ιωάννης Παπαφλωράτος και Στέλιος Αλειφαντής, ο πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας Γιάννης Πιέρης, o πρέσβης  της Ελβετίας στην Ελλάδα Olaf Kjelsen, ο δ/ντης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν και δύο απόγονοι της οικογένειας Καποδίστρια, η επιμελήτρια του Μουσείου Καποδίστρια Ντάρια Κοσκόρουκαι η ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια.

Η νέα σειρά «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτομε πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ μεεπίκεντρο την Ελλάδα. Από το 2016, στο κανάλι έχουν προβληθεί περισσότερα από 80 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, και πάνω από 1.000 τίτλοι ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. 

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTE TV

Εκτέλεση Παραγωγής: WCA Productions

Παραγωγός: Βικυ Νικολάου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας

Σενάριο: Δημήτρης Δεμεσούκας (5 επεισόδια), Νατάσα Μποζίνη (1 επεισόδιο) 

Επιστημονικός Σύμβουλος: Ανδρέας Κούκος

Δ/νση Φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης

Μοντάζ, Μιξάζ: Γιώργος Αργυρόπουλος 

Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Ματίνα Μέγκλα, ΗλένιαΔουλαδίρη

Hair & Make-up Artist: ΝτέμηΣταματοπούλου

Compositions-Digital FX: ΘανάσηςΣταϊκούρας

Casting: ΓιώργοςΓκικαπέππας, ΆκηςΓουρζουλίδης

Αφήγηση: Σολ Σαλτιέλ

Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Κουτρελάκος

 

Ηθοποιοί:

Σπύρος Σταμούλης  (Ιωάννης Καποδίστριας)

Γωγώ Ξηρού  (ΡωξάνδραΣτούρτζα)

Νικόλας Παπαδομιχελάκης  (Τσάρος Αλέξανδρος Α')

Σωτήρης Ταχτσόγλου(Αντώνιος-Μαρία Καποδίστριας, πατέρας του)

Μαργαρίτα Καστρινού  (ΔιαμαντίναΓονέμη, μητέρα του)

Θώμη Καρύδη  (ΔιαμαντίναΓονέμη, νεαρή ηλιίκα)

Γιάννης Μιχαλόπουλος  (Κλέμενς φον Μέτερνιχ)

Βασίλης Κουλακιώτης  (Ιωάννης-Γαβριήλ Εϋνάρδος)

Μάνος Βαβαδάκης(Νικόλαος Γαλάτης)

SteveLever  (ΣτράτφορντΚάνινγκ)

Ελεάννα Στραβοδήμου(Τσαρίνα Αλεξάνδρα Φεοδορόβνα)

Τίτος Γεωργακόπουλος  (Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος)

Άγγελος Κουτρελάκος(Ιωάννης Καποδίστριας, παιδί)

Νάσος Λάππας(Πατήρ Συμεών)

Μύρωνας Παβένης(Άνθιμος Γαζής)

Φαίη Ευσταθοπούλου(Φινλανδή Μάντισσα)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ