"Extreme makeover" στον Λευκό Οίκο - H ανακαίνιση - υπερπαραγωγή δια χειρός Μελάνιας Τραμπ - Το χρυσό κυριαρχεί (φώτο-βίντεο)

Η Πρώτη κυρία των ΗΠΑ θέλησε να αλλάξει κάποια στοιχεία που είχαν φθαρεί  στα δωμάτια του Λευκού Οίκου

Όπως κάθε καλή οικοδέσποινα που βρίσκεται  μπροστά σε ένα μεγάλο γεγονός, η  Μελάνια Τραμπ αποφάσισε να εκσυγχρονίσει λίγα πράγματα στον Λευκό Οίκο πριν υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας και τη σύζυγό του για το δεύτερο επίσημο κρατικό δείπνο επί  της Προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, την Παρασκευή.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ επικεντρώθηκε στο να ανανέωσει κάποια παλιά χαρακτηριστικά της Προεδρικής κατοικίας , που με τα χρόνια είχαν ,αλλοιωθεί στο πράσινο, στο μπλε και στο κόκκινο δωμάτιο, τα οποία δέχονται πολλούς επισκέπτες από το εξωτερικό.

AP Photo/Patrick Semansky

«Ο Λευκός Οίκος υπομένει πολλά και από πολλούς. Έχει πολλή φθορά», δήλωσε ο  δήλωσε ο Stewart McLaurin,  , πρόεδρος του White House Historical Association, που βοηθά οικονομικά στην συντήρηση ορισμένων εκ των 132 δωματίων του μεγάρου. Μάλιστα, την ιδιωτική, μη κερδοσκοπική αυτή οργάνωση, την είχε ιδρύσει η πρώην Πρώτη Κυρία, Τζάκι Κένεντι το 1961.

Όπως εξηγεί ο ίδιος μερικά έργα ανακαίνισης της προεδρικής κατοικίας που βρίσκεται στο 1600 της οδού Pennsylvania Avenue , έγιναν πολύ καθυστερημένα καθώς το φως του ήλιου που έρεε στο Κόκκινο Δωμάτιο είχε «ξεθωριάσει τόσο πολύ το χρώμα του υφάσματος στον τοίχο που έδειχνε σχεδόν ροζ".

«Αυτά τα δωμάτια θα πρέπει πάντα να δείχνουν σε εξαιρετικά καλή κατάσταση και είχαν πολλά προβλήματα, είχαν ξεθωριάσει τα υφάσματα, οπότε έπρεπε να γίνει αυτό το έργο της ανακαίνισης» δήλωσε ο ΜακΛόριν.

AP Photo/Patrick Semansky

Στο πράσινο δωμάτιο οι κουρτίνες άλλαξαν καθώς άλλαξε το υλικό από το πίσω μέρος τους στο μπροστινό  κι έτσι αποφεύχθηκε το κόστος της πλήρους αντικατάστασης των κουρτινών δίνοντας περιθώρια για άλλες πιο σημαντικές αλλαγές.

AP Photo/Patrick Semansky

Καθ 'όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, η κυρία Τραμπ  βοήθησε επίσης να επιστρέψουν αρκετά από τα έπιπλα της συλλογής Bellangé στο Μπλε δωμάτιο ένα έργο που ξεκίνησε η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα το 2013.

AP Photo/Patrick Semansky

Η συλλογή Bellangé μεταφέρθηκε στο Λευκό Οίκο το 1817 από τον Πρόεδρο James Monroe και πωλήθηκε σε δημοπρασία το 1860. Τα τελευταία χρόνια, ο Λευκός Οίκος επανέκτησε 10 κομμάτια από την αρχική συλλογή.

Σύμφωνα με τον McLaurin, το υπόλοιπο κομμάτι της συλλογής που συνολικά περιελάμβανε 53 κομμάτια είναι ουσιαστικά "χαμένο στην ιστορία".

Μία ακόμα εργασία ανακαίνισης που έκανε η Μελάνια Τραμπ , ήταν να σχεδιάσει ένα νέο χαλί για την Αίθουσα Διπλωματικής Υποδοχής, καθώς οι πολλοί επισκέπτες είχαν φθείρει  το παλιό χαλί, σύμφωνα με τον ΜακΛόριν. Το νέο χαλί έχει ένα περίγραμμα που δείχνει τα λουλούδια των 50 κρατών των ΗΠΑ, μια πινελιά που πρόσθεσε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

AP Photo/Patrick Semansky

Άλλες αλλαγές που έγιναν στον Λευκό Οίκο,  υπό την καθοδήγηση της κυρίας Τραμπ. περιλαμβάνουν την ανακαίνιση της αίθουσας μπόουλινγκ που χρονολογούνταν από την εποχή της προεδρίας του Νίξον και είχε ανακαινιστεί για τελευταία φορά το 1994 από τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον

Επίσης οι εργασίες συντήρησης εργασίες συντήρησης είχαν σαν αποτέλεσμα να αλλάξουν  οι ξύλινες και ορειχάλκινες επενδύσεις καθώς και ο φωτισμός στο ασανσέρ που μεταφέρει τον Αμερικανό πρόεδρο από και προς τα ιδιωτικά διαμερίσματα. Και το επόμενο σχέδιο; Η νέα ταπετσαρία στις καρέκλες και τα παγκάκια στην γεμάτη κόσμο αίθουσα διπλωματικής υποδοχής, αναφέρει το The Fox News. που επικαλείται ως πηγή το Associated Press

AP Photo/Patrick Semansky

Περίπου μισό εκατομμύριο τουρίστες επισκέπτονται τον Λευκό Οίκο κάθε χρόνο, εκτός από αξιωματούχους  κρατών και τους επισκέπτες των ειδικών δεξιώσεων που γίνονται στην ιστορική κατοικία.

«Η οικογένειά μου είναι ευγνώμων που ζει σε αυτό το αληθινό σύμβολο της ιστορίας του έθνους μας, αλλά είμαστε ακόμη πιο διατεθειμένοι να διαδραματίσουμε έναν ρόλο στην αποκατάσταση και την ενίσχυση του ιερού συμβόλου της χώρας μας» είχε δηλώσει σε μια δεξίωση τον Μάιο, η Μελάνια Τραμπ.

AP Photo/Patrick Semansky

Στον ρόλο της ως οικοδέσποινα του Λευκού Οίκου, η Πρώτη Κύρια – όποια κι αν είναι αυτή – συναντά συχνά τον αρχιτέκτονα, τον επιμελητή και το υπόλοιπο προσωπικό του Λευκού Οίκου, για να μελετήσουν ποιες βελτιώσεις θα πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ανακαινίσεων. Και η Μελάνια Τραμπ, η οποία διατηρεί σχετικά χαμηλό προφίλ ως Πρώτη Κυρία, έχει κάνει ότι μπορεί για την επίβλεψη των έργων αποκατάστασης.

Και οι πρώτοι καλεσμένοι που είχαν την ευκαιρία να δουν την ανακαίνιση αυτή, ήταν ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον και η σύζυγός του, Τζένι, καθώς ήταν οι επίσημοι καλεσμένοι σε ένα δείπνο τριών πιάτων την Παρασκευή, προς τιμήν τους.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ