"Άπαντες παρόντες" στο "τελευταίο αντίο" στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα - Ο πρωθυπουργός & η σύζυγος του - Όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος (φώτο)

Απέραντη θλίψη στην κηδεία του αγαπημένου τραγουδιστή

Με βαθιά οδύνη πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα στο κοιμητήριο Ζωγράφου για να απευθύνει το "τελευταίο αντίο" στον αγαπημένο τραγουδοποιό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Στο πλευρό της συζύγου του Ελένης και της κόρης του Μαρίας, όλοι οι φίλοι του. 

Ο Γιάννης Κότσιρας - Φώτο Εurokinissi 

Κυριάκος & Μαρέβα Μητσοτάκη - Φώτο: Εurokinissi 

Νίκος Αλιάγας - Φώτο Ndp

Φώτο Εurokinissi 

Ο Γιάννης Κότσιρας και η σύζυγος του - Φώτο Ndp

Μελίνα Ασλανίδου - Φώτο Ndp

Μίλτος Πασχαλίδης - Φώτο Ndp

Θάνος Μικρούτσικος - Φώτο  Ndp

Άννα Νταλάρα - Ελένη Ράντου - Φώτο Ndp

Ο αγαπημένος τραγουδιστής που με τα τραγούδια του σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας από ανακοπή καρδιάς. Παρών στο κοιμητήριο ζωγράφου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του Μαρέβα.

Άννα Νταλάρα - Γιώργος Νταλάρας - Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Φώτο Ndp

Φώτο Ndp

Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 15:30, με την οικογένειά του να κάνει έκκληση, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί». Από πολύ νωρίς, όμως, φίλοι και συνάδελφοί του άρχισαν να συγκεντρώνονται στο κοιμητήριο του Ζωγράφου. Μεταξύ των πρώτων που έφτασαν ήταν ο Γιώργος και η Αννα Νταλάρα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Ελένη Ράντου, ο Γιάννης Κότσιρας, η Βάσια Τριφύλλη. 

Κική Τσόλκα.- Φώτο Ndp

Ανάμεσα στο πλήθος καλλιτεχνών που βρέθηκαν στο κοιμητήριο Ζωγράφου για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη, ο Νίκος Αλιάγας, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος με την οικογένεια του, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιάννης Ζουγανέλης και η κόρη του Ελεονώρα, η Γιώτα Νέγκα, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Ιεροκλής Μιχαϊλίδης, ο Μπάμπης Στόκας, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Δημήτρης Μπάσης, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, η Μαρία Σολωμού, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Στέλιος Ρόκος, η Κατερίνα Κούκα, η Άβα Γαλανοπούλου.

Συντετριμμένος  ο κολλητός του φίλος, κουμπάρος και για χρόνια συνοδοιπόρος του Διονύσης Τσακνής αναφέρθηκε με ελάχιστα λόγια σε όσα θα του λείψουν από αυτή την μακροχρόνια κοινή πορεία.

«Θα μου λείψουν οι καυγάδες μας, μέσα από τους οποίους ενηλικιωθήκαμε και πορευτήκαμε στη ζωή» είπε ο Τσακνής με τρεμάμενη φωνή ενώ αναφέρθηκε και σε ένα αστείο περιστατικό που συνέβη πριν χρόνια στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα.

Λίγη ώρα πριν αρχίσει μια κοινή τους συναυλία, ένας αστυνομικός που δεν τους γνώριζε δεν τους άφηνε να ανέβουν στο θέατρο λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν μπορείτε να ανέβετε στο θέατρο, έχει συναυλία κάποιος Μαχαιρίτσας Τσακνής».

Ιδιαίτερα συγκινητικός και ο Νίκος Πορτοκάλογλου με το οποίο βρέθηκαν μαζί για μια ολόκληρη σεζόν και ετοιμαζόντουσαν να μοιραστούν τη σκηνή του Ηρωδείο, το βράδυ της Τρίτης.

«Τέσσερις δεκαετίες κοινής πορείας και δεν είχαμε συνεργαστεί ποτέ. Πέρυσι τέτοιες μέρες βρεθήκαμε για πρώτη φορά. Όταν μπήκε στο στούντιο κατάλαβα ότι ήταν ένα φωνακλάς αλλά μετά από λίγα λεπτά κάποιος πέταξε ένα αστείο, έσκασε αυτό το χαρακτηριστικό χαμόγελο. Μετά από 2-3 μέρες κατάλαβα ότι ήταν ένας φωνακλάς με χρυσή καρδιά. Ήταν ένας ευθύς, ειλικρινής άνθρωπος σε βαθμό κακουργήματος, ένα ευαίσθητο παιδί και απρόβλεπτο. Από την πρώτη στιγμή που ανεβήκαμε μαζί στη σκηνή ήταν λες και παίζαμε μαζί χρόνια. Λες και τα τραγούδια μας είχαν φτιαχτεί να δέσουν σε αυτό το πρόγραμμα. Θαύμασα την δύναμη που είχε σαν ερμηνευτής, το χάρισμα της επικοινωνίας που είχε με τον κόσμο», αναφέρει το in.gr.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου αναφέρθηκε ακόμα σε αυτά που του είπε ο Μαχαιρίτσας μόλις κατέβηκαν από τη σκηνή μετά την τελευταία συναυλία τους στον Βόλο. «Τι άλλο θέλουμε Νικολάκη; έρχονται ακόμα και μας ακούνε, δεν μας βαρέθηκαν. Τι άλλο θέλουνε;».

Βάσια Τριφύλλη - Φώτο  Ndp

Μίνως Μάτσας - Φώτο Ndp

Η έκκληση της οικογένειας

«Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί». Τα στοιχεία για όποιους θα θέλουν να κάνουν δωρεά αντί στεφάνου: EUROBANK Αρ. Λογ. 0026.0102.16.0200303078 IBAN: GR 8302 601020000 160200303078 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αρ. Λογ. 6017 0400 56698 ΙΒΑΝ: GR210 171 0170 0060 1704 0056 698 *Παρακαλούμε σημειώστε στην αιτιολογία: Εις μνήμην Μαχαιρίτσα Ή τηλεφωνικά στο 210 74 82 690».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ