Σάλος στις βρετανικές εφημερίδες για την αποφυλάκιση του Έλληνα "Βιαστή του Κάβου" με το νόμο Παρασκευόπουλου - Βγήκε 43 χρόνια νωρίτερα & κυκλοφορεί ελεύθερος

Τίποτα δεν τον εμποδίζει να επαναλάβει τις πράξεις του αναφέρουν τα δημοσιεύματα

Σάλο έχει προκαλέσει στα βρετανικά ΜΜΕ, η αποφυλάκιση ενός Κερκυραίου κατά συρροή βιαστή ,  το 2012 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 52 ετών για μία σειρά βιασμών Βρετανίδων τουριστριών στην Κέρκυρα, αλλά αποφυλακίστηκε  43 χρόνια νωρίτερα, ως συνέπεια του νέου ποινικού κώδικα 

Σε εκτενή ρεπορτάζ η εφημερίδα The Sun, και η Express.co.uk, τον αποκαλούν "Τέρας του Κάβου" και αναφέρουν ότι το 2012 είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον έξι γυναίκες, τις οποίες είχε παρασύρει -υπό την απειλή μαχαιριού, σε δάσος- όπου τις βίασε και σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος στα μπαρ της Κέρκυρας.

Η The Sun αναφέρει ότι ο άρρωστος όπως τον αποκαλεί βιαστής εθεάθη σε μπαρ της Κέρκυρας παρά το γεγονός ότι του είχε επιβληθεί η ανώτερη ποινή που έχει ποτέ δοθεί σε ελληνικό δικαστήριο για ανάλογο έγκλημα. Αλλά αντί να παραμείνει στη φυλακή για τα εγκλήματα του, αφέθηκε σιωπηρά ελεύθερος αφού έμεινε στη φυλακή μόλις εννέα χρόνια.

Στο άρθρο της Express.co.uk, αναφέρεται πως ο βιαστής τον οποίο φωνάζουν Τζίμη, αποκαλείται «Τζίμης ο Βιαστής» (Jimmy the Rapist), καθώς είχε φυλακιστεί για βιασμό το 2007. Αλλά άρχισε να επιτίθεται σε γυναίκες αφού αφέθηκε ελεύθερος τρία χρόνια μετά.

Αποφυλακίστηκα με το νόμο Παρασκεύοπουλου

Δημοσιογράφος της Express συνάντησε τον βιαστή ο οποίος στην ερώτηση πώς κατάφερε να αποφυλακιστεί τόσο πρόωρα απάντησε: «Βγήκα έξω λόγω νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης». Κατά την ίδια συνάντηση ο βιαστής υποστηρίζει ότι «δεν έχω πλέον σχέση με ναρκωτικά. Έκανα χρήση κοκαΐνης και έπαιρνα χάπια που με έκαναν να τρελαίνομαι. Δεν κάνω τέτοια χρήση τώρα, άρα δεν αποτελώ κίνδυνο». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι διατηρεί σχέση με μια κοπέλα «και μόνο αυτή σκέπτομαι».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο βιαστής ζήτησε συγγνώμη  για ό,τι έκανε προσθέτοντας ότι «θα έκανα τα πάντα για να μην είχαν γίνει αυτά»

Οι Βρετανίδες τουρίστριες στην Κέρκυρα φοβούνται

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η The Sun  ο βιαστής, συλληφθεί και καταδικαστεί και το 2007 για βιασμούς τριών γυναικών από το 1997 μέχρι το 2005, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος το 2010 και μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις. Οι καταθέσεις των θυμάτων του στο δικαστήριο που του επέβαλε την ποινή κάθειρξης των 52 ετών είχαν σοκάρει. «Μου μιλούσε ήρεμα και μετά με βίαζε. Συνολικά με βίασε έξι φορές. Μου έλεγε με σπαστά αγγλικά "δεν είναι και τόσο φοβερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος, αν δεν αντισταθείς θα είναι καλύτερα"», κατέθεσε τότε ένα από τα θύματά του.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Βρετανίδες που εργάζονται ή κάνουν τουρισμό στην Κέρκυρα φοβούνται γιατί  οι περιοριστικοί όροι δεν του απαγορεύουν «να κυκλοφορεί στους δρόμους και τα μπαρ του νησιού, και να επαναλάβει τις πράξεις του.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ