Οι καταγγελίες του 19χρονου μαθητευόμενου σεφ για βασανιστήρια από τον υπεύθυνο κουζίνας - Η διάψευση του Έκτορα Μποτρίνι & η δική του θέση (φώτο-βίντεο)

Ο Έκτορας Μποτρίνι διαψεύδει το περιστατικό και κάνει λόγο για "γελοιότητες"

Σε καταγγελίες προχώρησε νεαρός μαθητεύομενος σεφ, για λεκτική και σωματική βία που υπέστη από τον υπεύθυνο κουζίνας στο περίφημο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα. Η καταγγελία του νεαρού σεφ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εντελώς αντίθετη άποψη του διάσημου σεφ Έκτορα Μποτρίνι.

Ο 19χρονος βοηθός μάγειρα ξεκίνησε να εργάζεται στο εστιατόριο τον Μάιο στην Κέρκυρα και από την πρώτη στιγμή, όπως ισχυρίζεται, υπέστη βασανιστήρια και εγκαύματα στα χέρια από καυτά εργαλεία της κουζίνας και καυτό λάδι από τον υπεύθυνο.

«Μου έριξε με κουτάλι στον καρπό μου καυτό λάδι» είπε ο νεαρός που προχώρησε στην καταγγελία και πρόσθεσε: «Την ίδια μέρα, με μαγειρική σπάτουλα, την οποία είχε τοποθετήσει ώστε να ζεσταθεί υπερβολικά πάνω στην πλάκα της κουζίνας την έβαλε πάνω στο δεξί μου χέρι προκαλώντας μου εγκαύματα».

Έκτορας Μποτρίνι: Τα πράγματα δεν είναι έτσι

Ο διάσημος σεφ Έκτορας Μποτρίνι πήρε θέση για το περιστατικό και σύμφωνα με όσα δηλώνει τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μάλιστα κάνει λόγο για "γελοιότητες". «Την έχω ακούσει την καταγγελία τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μπροστά σε μένα προσωπικά δεν έχει γίνει τίποτα τέτοιο, όταν είμαι εγώ όλοι είναι “Παναγίες” είπε ο Εκτορας Μποτρίνι μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN για το περιστατικό που φαίνεται πως διαδραματίστηκε στο εστιατόριό του στην Κέρκυρα.

Την ίδια θέση επανέλαβε ο γνωστός σεφ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1. «Με το που έγινε το συγκεκριμένο συμβάν, εξαφανίστηκαν και οι δύο. Πλακωθήκανε φύγανε.

Με καυτό λάδι δηλαδή ο άνθρωπος πεθαίνει από τον πόνο. Δηλαδή πέφτει κάτω και λιποθυμά. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Καυτό λάδι… Να γελάσω θέλω λίγο τώρα». Ο σεφ σημείωσε πως «καυτό λάδι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο. Αυτές είναι μπούρδες. Είναι 14 πιτσιρίκια εκεί μέσα. Σε κανένα δεν γίνεται μπούλινγκ. Ίσα ίσα οι συνθήκες είναι εξαιρετικές σε όλα τα εστιατόρια που δουλεύουν».

Στον εισαγγελέα Κέρκυρας η καταγγελία

Τη βάναυση συμπεριφορά υπεύθυνου κουζίνας, , στον μαθητευόμενο 19χρονο, σπουδαστή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σ. Πελάης

   Σύμφωνα με τη καταγγελία ο 19χρονος φέρεται να δεχόταν «επιθέσεις» με καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με τα εργαλεία μαγειρικής, από τον υπεύθυνο κουζίνας εστιατορίου που τον αποδοκίμαζε φραστικά ενώ τους ασκούσε και λεκτική βία.

   Το γεγονός «που επαναλήφθηκε σταδιακά πολλές φορές» όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πελάης, είδε το φως της δημοσιότητας όταν ο 19χρονος μαθητευόμενος μαγειρικής αφού επισκέφθηκε στον ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς που υπέστη, προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τα σημάδια στα χέρια του 19χρονου, ο οποίος προχώρησε στην καταγγελία.Στα χέρια και τους καρπούς του 19χρονου είναι εμφανή τα σημάδια και τα εγκαύματα, που ο ίδιος ισχυρίζεται πως υπέστη κατά την εργασία του στην κουζίνα του εστιατορίου.

 

 

   «Είναι το πρώτο γεγονός που μας καταγγέλλεται επισήμως» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ενώ επισήμανε ότι «παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινώς χωρίς όμως δυστυχώς να καταγγελθούν από τα «θύματα» καθώς υπάρχει ο φόβος της απόλυσης τους».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ