Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η συνέντευξη κατέληξε σε πάλη: Ρώσος πολιτικός χτύπησε δημοσιογράφο γιατί τον εκνεύρισαν οι ερωτήσεις (βίντεο)

Εξαγριώθηκε και τον ξάπλωσε στο πάτωμα

Η εισαγγελία στη Ρωσία άσκησε δίωξη εναντίον ενός πολιτικού αξιωματούχου , που επιτέθηκε με λαβές πάλης σε δημοσιογράφο που του έκανε "δύσκολες ερωτήσεις". Ο πολιτικός αρνήθηκε την επίθεση παρότι το γεγονός καταγράφηκε από κάμερα.

Η υπόθεση θα σταλεί στο δικαστήριο τις επόμενες ημέρες δήλωσε η Εισαγγελία στη Ρωσική Δημοκρατία  της Χακασία.  Ο επικεφαλής της περιφέρειας Σιρίνσκι της Δημοκρατίας της Χακασίας, Σεργκέι Ζάιτσεφ, κατηγορείται ότι παρεμπόδισε τις νόμιμες δραστηριότητες των δημοσιογράφων, εξαναγκάζοντας τους, να αρνηθούν τη διάδοση πληροφοριών  και ότι άσκησε βία εναντίον ενός δημοσιογράφου.

Ο Ζάιτσεφ αντιμετώπισε ένα δημοσιογράφο του Russia24 news, με ανεκδιήγητο τρόπο, όταν εκείνος  τον ρώτησε για τις υποψίες διαφθοράς στη διοίκηση της περιοχής. Ο πολιτικός που εξαγριώθηκε με την ερώτηση κινήθηκε εναντίον του δημοσιογράφου, τον έσπρωξε και εν τέλει τον… ξάπλωσε στο έδαφος με λαβή πάλης, αναφέρει το Russia Today.

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος είχε ρωτήσει τον επικεφαλής της περιφέρειας αν σχετίζεται με τις καταγγελίες για διαφθορά στην περιοχή και ειδικότερα με το πρόγραμμα ανέγερσης σπιτιών έπειτα από την καταστροφική φωτιά του 2015, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 29 άνθρωποι ενώ άλλοι 6.000 έμειναν άστεγοι.

ο Ζάιτσεφ είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για εγκληματική αμέλεια σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, ωστόσο αμνηστεύτηκε και ανέλαβε την επίβλεψη της ανέγερσης σπιτιών για τους επιζώντες της φωτιάς.

Τελικά το έργο δεν προχώρησε, ενώ και όσες κατοικίες κατασκευάστηκαν κρίθηκαν χαμηλής ποιότητας, ακατάλληλες για τη στέγαση των κατοίκων.

Στον Ζάιτσεφ ασκήθηκε ποινική δίωξη για την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου, ενώ ανεστάλη και η κομματική του ιδιότητά του από το πλειοψηφόν κόμμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ