Όλες οι φωτογραφίες από την "κεκλεισμένων των θυρών" βάπτιση του μικρού Άρτσι - Η Μέγκαν με εκπληκτικό Dior φόρεμα & η Κέιτ με ροζ Stella Mc Cartney

Η βάπτιση έγινε στο κάστρο του Ουίσδορ με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους 

Η πολυαναμενόμενη βάπτιση του μικρού Άρτσι έγινε σήμερα στο κάστρο Ουίσδορ. Πανευτυχείς οι γονείς , ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, δημοσίευσαν στο Instagram, τις φωτογραφίες από την "Top secret" τελετή.

Το βασιλικό ζευγάρι μοιράστηκε τις όμορφες στιγμές της βάπτισης με τους 9 εκατομμύρια οπαδούς του, τονίζοντας πόσο "ευτυχείς είναι που θα μοιραστούν τη χαρά της ημέρας με τους πολίτες."

Σε ένα συγκινητικό φόρο τιμής στη μητέρα του Χάρι, πριγκίπισσα Νταϊάνα, οι αδερφές της Lady Jane Fellowes και η Lady Sarah Mc Corquodale ήταν στο πρώτο πλάνο στην επίσημη φωτογραφία της βάπτισης.

Η 34χρονη Μέγκαν κι ο 37χρονος Χάρι, πόζαραν μαζί  με τη Δούκισσα της Κορνουάλης, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, την κα Doria Ragland, τη Lady Jane Fellowes, τη Lady Sarah McCorquodale, τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέμπριτζ  στο Green Drawing Room στο Κάστρο του Windsor.

Ένας εκπρόσωπος του παλατιού του Μπάκιγχαμ δήλωσε: «Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είναι χαρούμενοι που μπορούν να μοιραστούν την ευτυχία αυτής της ημέρας και θα ήθελαν να ευχαριστήσουν  όλον τον κόσμο για τη συνεχή στήριξή του. Αισθάνονται τόσο τυχεροί που μπόρεσαν να απολαύσο9υν αυτή την ξεχωριστή στιγμή με την οικογένεια και τους νονούς του Άρτσι.

Οι αδελφές της πριγκίπισσας Ντιάνα, Lady Jane Fellowes και η Lady Sarah McCorquodale πόζαραν υπερήφανες  δίπλα στη μητέρα της Μέγκαν, Doria Ragland και τον πρίγκιπα Τσαρλς.

Ανάμεσα στους 25 προσκεκλημένους στη σημερινή τελετή, η Καμίλα , ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον. Η Μέγκαν φορούσε ένα εκπληκτικό λευκό φόρεμα Dior, ενώ η  Κέιτ επέλεξε ένα ροζ φόρεμα Stella McCartney  και στέκα για τα μαλλιά.

Σε μία από τις φωτογραφίες ο Χάρι και η Μέγκαν κάνουν βόλτα με τον Άρτσι, στους κήπους του κάστρου Ουίσδορ, και η δούκισσα του Σάσεξ κοιτάζει τρυφερά τον σύζυγο της που γεμάτος στοργή κοιτάζει το γιο τους στην αγκαλιά της.

Προσκεκλημένη στην τελετή ήταν και η νταντά του Χάρι, Legge Bourke, η οποία μετά το τέλος της βάπτισης αποχώρησε με το αυτοκίνητο της από το Ουίσδορ.

Τις προηγούμενες μέρες δημιουργήθηκε μεγάλο μυστήριο γύρω από την μυστική βάπτιση και οι γονείς αρνήθηκαν τόσο να επιτρέψουν στη βάπτιση την είσοδο των ΜΜΕ, όσο και να αποκαλύψουν ποιοι θα είναι οι νονοί του Άρτσι, όπως είθισται στις βασιλικές βαφτίσεις.

 Οι νονοί δεν είναι διασημότητες, αλλά προέρχονται από τον στενό φιλικό κύκλο του ζευγαριού και τα παιδιά τους διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο στη γαμήλια τελετή. Τη βάπτιση τελεί ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι στο ιδιωτικό παρεκκλήσι του Κάστρου των Ουίνδσορ..

Η επιλογή των γονιών του Άρτσι να μη δώσουν δημοσιότητα στη βάπτιση, όπως έκαναν πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον με τα τρία τους παιδιά, αλλά και ολόκληρη η βρετανική βασιλική οικογένεια, προκαλεί ήδη πολλά επικριτικά σχόλια.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This morning, The Duke and Duchess of Sussex’s son, Archie Harrison Mountbatten-Windsor was christened in the Private Chapel at Windsor Castle at an intimate service officiated by the Archbishop of Canterbury, Justin Welby. The Duke and Duchess of Sussex are so happy to share the joy of this day with members of the public who have been incredibly supportive since the birth of their son. They thank you for your kindness in welcoming their first born and celebrating this special moment. Their Royal Highnesses feel fortunate to have enjoyed this day with family and the godparents of Archie. Their son, Archie, was baptised wearing the handmade replica of the royal christening gown which has been worn by royal infants for the last 11 years. The original Royal Christening Robe, made of fine Honiton lace lined with white satin, was commissioned by Queen Victoria in 1841 and first worn by her eldest daughter. It was subsequently worn for generations of Royal christenings, including The Queen, her children and her grandchildren until 2004, when The Queen commissioned this handmade replica, in order for the fragile historic outfit to be preserved, and for the tradition to continue. Photo credit: Chris Allerton ©️SussexRoyal

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις

 

Το γεγονός αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και επικρίσεις τόσο από τους απλούς πολίτες όσο και από εκπροσώπους του τύπου.

Νερό από τον ... Ιορδάνη ποταμό

Ο Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν Γουίνδσορ φόρεσε στη βάπτιση ένα ιστορικό φόρεμα με δεκαετίες βασιλικής παράδοσης. Το βασιλικό αυτό, ένδυμα, από δαντέλα Honiton με επένδυση από λευκό σατέν, κατασκευάστηκε το 1841 για την βάφτιση της μεγαλύτερης κόρης της βασίλισσας Βικτωρίας

Και παρά το γεγονός πως η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι έχουν ζητήσει να παραμείνει ιδιωτική η τελετή, νέες λεπτομέρειες είδαν το φως της δημοσιότητας, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρησιμοποιήθηκε  νερό από τον Ιορδάνη ποταμό κατά την διάρκεια του μυστηρίου, αναφέρει η Daily Mail.

Ο Χάρι και η Μέγκαν ανέθεσαν την φωτογράφηση της βάπτισης στον φωτογράφο της μόδας Chris Allerton, που τράβηξε τις φωτογραφίες του γάμου τους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ήταν παρούσα στη βάπτιση καθώς έπρεπε να βρίσκεται  με τον πρίγκιπα Φίλιππο στο Sandringham, για μία τελετή που είχε προγραμματιστεί από καιρό. 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ