Ποιος είναι ο Φάνης Σπανός, ο νέος, μόλις 34 ετών Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος;

Είναι μόλις 34 ετών και περιφερειάρχης... 

Νέος Περιφερειάρχης Στερεάς αναδείχθηκε στον β' γύρο των Περιφερειακών Εκλογών ο Φάνης Σπανός.

O νεαρός περιφερειάρχης, μόλις 34 ετών, επεσήμανε μετά την νίκη του, πως θα δουλέψει σκληρά με την ομάδα από την επόμενη κιόλας ημέρα, καλώντας όλους τους συνδυασμούς να συνεργαστούν μαζί του. 

Ποιος είναι όμως ο νέος περιφερειάρχης; 

Ο Φάνης Σπανός, γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1984, είναι γιος του επιχειρηματία Χρήστου Σπανού και της ιδιωτικής υπαλλήλου Λίας Βασιλείου και ανιψιός του πρώην Δημάρχου Χαλκιδέων Γιάννη Σπανού. Από το 2014 είναι Αντιπεριφερειάρχης Νομού Ευβοίας.

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Αναστασίου, εκπαιδευτικό από τα Ψαχνά Ευβοίας και πατέρας τριών παιδιών.

Μετά την αποφοίτησή του από το Κολέγιο Αθηνών σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με ειδίκευση στα Υδραυλικά Έργα και μετέπειτα Διοίκηση Επιχειρήσεων (professional MBA) στο ALBA Graduate Business School.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά.

Εργάζεται από το 2008 στην οικογενειακή του επιχείρηση οικοδομικών έργων και έτοιμου σκυροδέματος, ως μηχανικός και από το 2011 ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων και Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολεοδομίας και Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Ακόμη, Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΔΑΕΠΕΧ ΑΕ και της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με το eviaportal.

Το 2014 εκλέχτηκε και έκτοτε υπηρετεί ως Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας στο πλευρό του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ