Αποκλειστικό - Αϊνόλα Τερζοπούλου: Να ανεβάσουμε την «Αθήνα Ψηλά» - Εμπιστεύομαι τον Μπακογιάννη για το έργο του ως Περιφερειάρχης

To eirinika.gr, πιστό στο ραντεβού του με τις εξελίξεις και την ενημέρωση, κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς.

Με αφορμή λοιπόν τις διπλές κάλπες που στήνονται την Κυριακή 26 Μαΐου, για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές (δεύτερος γύρος στις 2 Ιουνίου), επιλέξαμε να «ανακρίνουμε» πολλούς από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες αλλά και συμβούλους που διεκδικούν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας. 

Με αμεροληψία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα θα σας βοηθήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την κρίσιμη ώρα της «σταύρωσης», ρωτώντας κάθε υποψήφιο για θέματα που αφορούν το ελληνικό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, τη δημοσιονομική κρίση που ακόμα βιώνουμε στο πετσί μας, τους λόγους για τους οποίους ζητά την ψήφο μας αλλά και μικρές εύλογες απορίες που προκύπτουν για τον ίδιο, τα πεπραγμένα και το όραμά του. 

Σήμερα, φιλοξενούμε στη στήλη μας τη δημοσιογράφο, εξειδικευμένη σύμβουλο ευεξίας και δασκάλα πιλάτες και γιόγκα, Αϊνόλα Τερζοπούλου, η οποία διεκδικεί την είσοδό της στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, με τον συνδυασμό του κ. Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά».

***

Τα κύρια σημεία

  • Η Αθήνα έχει όλες τις δυνατότητες, μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα με καλύτερο συντονισμό και σωστές παρεμβάσεις και να γίνει η πόλη στην οποία "ζούμε τη ζωή (μας) καλά".
  • Η Αθήνα είναι μία πόλη με τη μεγαλύτερη ιστορία της Ευρώπης και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Είναι μία πόλη με παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, είναι μία πόλη αντιθέσεων, μία μοναδική συνύπαρξη της αρμονίας με το αντίθετο. Και αυτό την κάνει γοητευτική.
  • Εμπιστεύομαι τον κ. Μπακογιάννη για την πετυχημένη του θητεία ως Δήμαρχος Καρπενησίου και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, για τα έργα που έκανε και τα προγράμματα που υλοποιεί.
  • Ονειρεύομαι την Αθήνα ως μία πόλη που μπορείς να την απολαμβάνεις. Να είναι ευχάριστη, καθαρή και ασφαλής. Να έχει πάρκα, παιδικές χαρές και παιδικούς σταθμούς, χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας, άθλησης και ευεξίας για κάθε ηλικία. Να είναι μία πόλη ζηλευτή.
  • Ελάχιστα πράγματα είναι πιο συναρπαστικά, το κάθε ταξίδι είναι μοναδικό, ανοίγει τα μάτια, αλλάζει αντιλήψεις, προκαλεί τη σκέψη. Τα ταξίδια δεν είναι μόνο εμπειρίες, κάθε ταξίδι, για μένα, αποτελεί έμπνευση.

Χάρης Αποστολόπουλος: Διεκδικείτε την είσοδό σας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων. Ποιοι είναι οι 5 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους πιστεύετε πως πρέπει να σας ψηφίσει κάποιος;

Αϊνόλα Τερζοπούλου: Η Αθήνα είναι η πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Είναι η πόλη στην οποία μεγάλωσα το γιο μου. Είναι η πόλη που εργάζομαι. Γνωρίζω καλά την πόλη, έχω την εικόνα, έχω την αισθητική, έχω την ευαισθησία και έχω την άποψη πως θα μπορούσε να είναι. Ως δημοσιογράφος και NLP σύμβουλος ευεξίας θέλω να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου και με βάση τις αξίες που με έχουν διαμορφώσει και τις δεξιότητες που έχω αποκτήσει, να αναλάβω δράση. Να περπατάς στις γειτονιές και να αισθάνεσαι χαρούμενη και τυχερή που ζεις στην Αθήνα. Η Αθήνα έχει όλες τις δυνατότητες, μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα με καλύτερο συντονισμό και σωστές παρεμβάσεις και να γίνει η πόλη στην οποία "ζούμε τη ζωή (μας) καλά".

Χ.Α.: Ποιο θεωρείτε πως είναι εν έτει 2019 το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου Αθηναίων αλλά και ποιο το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του; Πώς διορθώνεται το πρώτο και πώς αναδεικνύεται το δεύτερο;    

Α.Τ.: Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Είμαστε δυσαρεστημένοι, άλλος για την καθαριότητα, άλλος για την ασφάλεια, άλλος για τα πεζοδρόμια, άλλος για τα ναρκωτικά, άλλος για την έλλειψη πρασίνου, άλλος για την έλλειψη πάρκινγκ. Τα προβλήματα είναι αρκετά και φαίνεται η δυσκολία των δημάρχων να τα ξεπεράσουν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων. Από την άλλη, η Αθήνα είναι μία πόλη με τη μεγαλύτερη ιστορία της Ευρώπης και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Είναι μία πόλη με παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, είναι μία πόλη αντιθέσεων, μία μοναδική συνύπαρξη της αρμονίας με το αντίθετο. Και αυτό την κάνει γοητευτική. Και ξεχωριστή μιας και διαθέτει το σπάνιο χαρακτηριστικό να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από θάλασσα και παραλίες. Δουλειά, ανάληψη ευθυνών, βούληση, υπέρβαση, πυγμή.

Χ.Α.: Πώς θα αξιολογούσατε την 4ετία Καμίνη στον δήμο Αθηναίων; Τι έκανε σωστά και τι λάθος;

Α.Τ.: Ο Γιώργος Καμίνης διακυβέρνησε την Αθήνα μέσα στην οικονομική κρίση, από το 2011 έως σήμερα. Έκανε έργο, ενδεικτικά να αναφέρω είναι ότι κατάφερε να βάλει τάξη στο ταμείο, έχοντας πλέον πλεόνασμα και να υλοποιήσει αρκετά έργα. Το Σεράφειο στην περιοχή του Ρουφ, την ανάδειξη της Τεχνόπολης, την Δημοτική Αγορά στην Κυψέλη κα, να εγκαινιάσει προγράμματα αναπλάσεων και ήπιων  παρεμβάσεων, να δημιουργήσει θεσμούς όπως τα «Ανοιχτά Σχολεία» και το «this is Athens». Όμως, η Αθήνα είναι ένας ακριβός δήμος και ακόμα συντηρούνται δομές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, υπάρχει ανάγκη για λιγότερη γραφειοκρατία και καλύτερες υπηρεσίες. Προφανώς θα έκανε λάθη και να δώσει λύσεις, το δείχνει η δυσαρέσκεια που υπάρχει.

Χ.Α.: Γιατί επιλέξατε να ενταχθείτε στον συνδυασμό του κ. Μπακογιάννη; Τι το ξεχωριστό βλέπετε σε αυτόν;

Α.Τ.: Την πετυχημένη του θητεία ως Δήμαρχος Καρπενησίου και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τα έργα που έκανε και τα προγράμματα που υλοποιεί, τα οποία με κάνουν να τον εμπιστευθώ.

Χ.Α.: Πώς ονειρεύεστε την Αθήνα; Περιγράψτε μας το όραμά σας ως ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να αποφασίσει για την ιδανική του πόλη

Α.Τ.: Ονειρεύομαι την Αθήνα ως μία πόλη που μπορείς να την απολαμβάνεις. Να είναι ευχάριστη, καθαρή και ασφαλής. Να έχει πάρκα, παιδικές χαρές και παιδικούς σταθμούς, χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας, άθλησης και ευεξίας για κάθε ηλικία. Να είναι μία πόλη ζηλευτή.

Χ.Α.: Δημοσιογράφος, δασκάλα και αεί μητέρα. Τι συγκινήσεις έχει να προσφέρει σε εσάς η ενασχόληση με τα κοινά;

Α.Τ.: H συγκίνηση που δίνει η προσφορά. Η συμβολή στη δημιουργία. Ως ενεργός πολίτης που βρίσκομαι στον επαγγελματικό στίβο επί τριάντα χρόνια, η πίστη ότι με δέσμευση, υπευθυνότητα και δουλειά θα κάνουμε τη διαφορά. Και η ικανοποίηση που βλέπεις όταν οι στόχοι σου εκπληρώνονται

Χ.Α.: Πώς τα εφόδια από τη φιλοσοφία του γιν γιανγκ που διέπει τη γιόγκα, θα σας βοηθήσουν στην αγχωτική μάχη για τη διεκδίκηση της εκλογής σας;

Α.Τ.: Δεν έχω άγχος για την εκλογή μου, αδημονία έχω γιατί θέλω να μου δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχω στην ομάδα που θα κάνει τη διαφορά και με το έργο της θα ανεβάσει την «Αθήνα Ψηλά»

Χ.Α.: Τι αναμνήσεις έχετε από τη μητέρα σας και τα ταξίδια που σας έπαιρνε μαζί; Ποιο ταξίδι δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Α.Τ.: Έχω εκπληκτικές εικόνες από ταξίδια σε ευρωπαϊκές πόλεις και μοναδικές εντυπώσεις από ταξίδια στην Αμερική και στην Ασία. Ελάχιστα πράγματα είναι πιο συναρπαστικά, το κάθε ταξίδι είναι μοναδικό, ανοίγει τα μάτια, αλλάζει αντιλήψεις, προκαλεί τη σκέψη. Τα ταξίδια δεν είναι μόνο εμπειρίες, κάθε ταξίδι, για μένα, αποτελεί έμπνευση.

Χ.Α. Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια από σήμερα;

Α.Τ.: Να εξακολουθώ να ζω στο κέντρο της Αθήνας, ίσως να έχω γίνει γιαγιά,  και να απολαμβάνω όλα τα παραπάνω έχοντας όλοι μαζί ανεβάσει την «Αθήνα Ψηλά».

Who is who

Η Αϊνόλα Τερζοπούλου, γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Δημοσιογράφος, μεγάλωσε μέσα σε μία δημοσιογραφική οικογένεια που το 1950 εξέδωσε τη «Γυναίκα» το πρώτο ελληνικό γυναικείο περιοδικό που έμελλε να γίνει σταθμός στο χώρο του τύπου, έχει αρθρογραφήσει για  πολλά χρόνια για θέματα μόδας, τέχνης, ευεξίας και ομορφιάς. Υπήρξε αρχισυντάκτρια στα παιδικά περιοδικά Walt Disney, υπεύθυνη για τα «Βιβλία Τερζόπουλος» και για την ίδρυση της Cosmos Books, μίας εταιρίας για την προώθηση ελληνικών βιβλίων προς τους Έλληνες των  Ηνωμένων Πολιτειών. Θεωρώντας το ευ-ζην ως στάση και προσωπική συνταγή για μία καλύτερη ζωή, δημιούργησε το site www.livelifewell.gr. Διπλωματούχος δασκάλα στη μέθοδο πιλάτες και στη γιόγκα, έχει master πιστοποίηση στην τεχνική NLP (Νεύρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός) ως εξειδικευμένη σύμβουλος ευεξίας.

Έχει ασχοληθεί επίσης με τον τομέα της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων.

Απόφοιτη του Pierce και του Αμερικάνικου Κολλεγίου Deree College, είναι μητέρα ενός γιου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ