Σουτίντα : Από αεροσυνοδός εγινε βασίλισσα της Ταϊλάνδης – Η ιστορια της & γιατί δεν θα γίνει ποτέ μητέρα διαδόχου (φωτό)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα βασίλισσα της Ταϊλάνδης.

Αεροσυνοδός και σωματοφύλακας του βασιλιά της Ταϊλάνδης προτού γίνει βασίλισσα, η Σουτίντα Βατζιραλονγκόρν, που ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά της σήμερα στη διάρκεια της στέψης του Ράμα Ι’, είχε μια ραγδαία άνοδο, αλλά η ζωή της παραμένει μυστήριο για τους Ταϊλανδούς.

Σύντροφος του Μάχα Βατζιραλονγκόρν εδώ και χρόνια περιλαμβάνεται στο οργανόγραμμα του παλατιού της Ταϊλάνδης από τον Αύγουστο του 2017 ως αναπληρώτρια διοικητής των σωματοφυλάκων του βασιλιά.

Δείτε επίσης: Ταϊλανδη: Ξεκίνησε η φαντασμαγορική τελετή της επίσημης στέψης του βασιλιά Μάχα Βατζιραλονγκόρν (φώτο-βίντεο)

Την 1η Μαΐου η 40χρονη γυναίκα παντρεύτηκε τον Μάχα Βατζιραλονγκόρν, ο οποίος έχει ήδη παντρευτεί τρεις ακόμη φορές.

Σήμερα στο Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόκ, λίγα λεπτά αφού ο σύζυγός της φόρεσε στο κεφάλι του τη «Μεγάλη Κορώνα της Νίκης», τον προσκύνησε σε ένδειξη σεβασμού. Ο βασιλιάς έριξε λίγες σταγόνες νερό στο μέτωπό της προτού της δώσει τα σύμβολα του νέου της ρόλου, αυτού της βασίλισσας. Στη συνέχεια έκατσε δίπλα του στην αίθουσα του θρόνου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρόσφατος γάμος της, μόλις τρεις ημέρες πριν τη στέψη του Μάχα Βατζιραλονγκόρν, μπορεί να θεωρηθεί «ως μέσο για να νομιμοποιηθεί περαιτέρω ο βασιλιάς. Ένας μονάρχης οφείλει να έχει μια βασίλισσα», σχολιάζει ο Πολ Τσέιμπερς ειδικός σε θέματα πολιτικής της Ταϊλάνδης στο πανεπιστήμιο Naresuan της χώρας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ