Αυξήθηκαν κατά 519 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις στις τράπεζες τον Μάρτιο

Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 221 εκατ. ευρώ

Κατά 519 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και ιδιωτών τον Μάρτιο αγγίζοντας τα 110,3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για το σύνολο του ιδιωτικού τομέα οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά κατά 1,282 δισ. ευρώ έναντι μείωσης κατά 789 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 5,6% από 5,5% τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση κατά 762 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Μάρτιο του 2019, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 1,065 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,5% από 3,7% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 958 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 1.070 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Οσον αφορά στις χορηγήσεις ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας διαμορφώθηκε σε -0,5% από -1,2% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 601 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 694 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο -0,6%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 221 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 456 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Μάρτιο του 2019, ήταν θετική κατά 373 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 601 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 1%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Το Μάρτιο του 2019, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 28 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 2 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε σε -1,4% από -1,6% τον προηγούμενο μήνα. Τέλος, αρνητική κατά 180 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Μάρτιο του 2019, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 147 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ