Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Γιάνης Βαρουφάκης: "Έμαθα ότι υπήρχαν 17 δισ. στα χρηματοκιβώτια της Τράπεζας της Ελλάδας - Με υπονόμευε ο Δραγασάκης" (βίντεο)

"Το όχι στο "ριφιφί στο νομισματοκοπείο το είπα εγώ όχι ο Τσίπρας"

Αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση που ονομάστηκε "Ριφιφί στο Νομισματοκοπείο", έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή "Brain Storming" του "Action 24" . «Το όχι στο "ριφιφί" στο Νομισματοκοπείο το είπα εγώ και όχι ο Αλέξης Τσίπρας», υποστήριξε ο πρώην υπουργός οικονομικών.

«Έμαθα από δικά μου κανάλια, όχι ελληνικά, από έξω, ότι υπήρχαν 17 δισ. στα χρηματοκιβώτια της Τράπεζας της Ελλάδας στην επαρχία. Αυτό το ανέφερα στον Πρωθυπουργό, σε μία άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου. Υπήρχαν φωνές και κάποιες απ’ αυτές προερχόταν και από τον Πρωθυπουργό, ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρουμε. Εγώ με αυτό διαφώνησα. Αυτά δεν είναι δικά μας χρήματα, η Αριστερά δεν κάνει ριφιφί και δεν πρέπει να τα αγγίξουμε ποτέ», είπε αρχικά ο Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας ουσιαστικά την πραγματικότητα για το τι ήταν το «ριφιφί στο Νομισματοκοπείο»

«Είπα στον Τσίπρα, ότι ο μόνος τρόπος για να πάρεις αυτά τα χρήματα είναι αν θες να πας στη δραχμή. Γιατί παίρνεις αυτά τα χρήματα, τους βάζεις μία στάμπα με ανεξίτηλο μελάνι, παύουν να είναι ευρώ και είναι σαν χαρτί για νέο νόμισμα. Μόνο σε περίπτωση που θες να πάμε σε δραχμή, θα πάρουμε αυτά τα χρήματα και τους το έκοψα εκεί πέρα», συμπλήρωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Η στάση μου ήταν συγκεκριμένη και τότε και σήμερα. Όσον αφορά αυτά τα 17 δισ. εγώ ήμουν αυτός που έθεσε τέλος στη συζήτηση σε όλη την κυβερνητική ομάδα. Είπα ότι δεν είναι δικά μας χρήματα, δεν έχουμε το δικαίωμα να τα αγγίξουμε», τόνισε.

Όταν στη συνέχεια ρωτήθηκε για την περίοδο των «κλειστών τραπεζών» μίλησε για εσωτερική υπονόμευση από τον Γιάννη Δραγασάκη.

«Από τη μία μεριά στέλνεις τον ΥΠΟΙΚ σου να διαπραγματευτεί με τον Ντράγκι που ήταν έτοιμος να μας κλείσει τις τράπεζες και ταυτόχρονα πίσω από την πλάτη, στέλνεις μήνυμα από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης (Γιάννης Δραγασάκης) απευθείας στον Ντράγκι: Μην ακούς τον Βαρουφάκη! Είναι να κλέβεις τη σφεντόνα από τον Δαυίδ πριν μπει στο πεδίο μάχης με τον Γολιάθ» είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ