Να γίνεις σοφότερη! Σάλος από την.. ευχή Μακρόν σε 73χρονη διαδηλώτρια που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι

Η 73χρονη τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε στο έδαφος την ώρα που αστυνομικοί έσπρωχναν για να διαλύσουν τα Κίτρινα Γιλέκα στην πόλη Νις.

Σάλος έχει ξεσπάσει με τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος  της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, για μία 73χρονη διαδηλώτρια των κίτρινων γιλέκων η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στην Νίκαια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που η 73χρονη πέφτει στο τσιμεντένιο έδαφος καθώς οι αστυνομικοί σπρώχνουν αδιακρίτως δεξιά-αριστερά για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Η 73χρονη ακτιβίστρια Ζενεβιέβ Λεγκέι υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση όταν έπεσε στο έδαφος. 

 Η Λεγκέι μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Ο εισαγγελέας της Νίκαιας δήλωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό αλλά εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως η γυναίκα χτύπησε το κεφάλι της σε μία τσιμεντένια δέστρα όταν η αστυνομία προσπαθούσε να διαλύσει το πλήθος.  

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Nice-Matin ο Μακρόν αν και αρχικά ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» στην 73χρονη στη συνέχεια δεν παρέλειψε να την επικρίνει: «όταν κάποιος είναι τόσο ευαίσθητος και ρισκάρει να τον σπρώξουν, τότε δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε "καυτά" σημεία και να μην βάζει τον εαυτό του σε μια τέτοια κατάσταση. Η κυρία αυτή δεν ήρθε σε επαφή με τους αστυνομικούς Η ίδια έβαλε τον εαυτό της σε μια κατάσταση στο σημείο που πήγε με τη θέλησή της, σε μια "καυτή" περιοχή με αποτέλεσμα να βρεθεί σε μια κίνηση πανικού».

Έκλεισε, μάλιστα, την αναφορά του στην 73χρονη με τη φράση «της εύχομαι καλή ανάρρωση... και ίσως να αποκτήσει και κάποιου είδους σοφία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ