Ένα χρήσιμο βίντεο που μας δείχνει πως πρέπει να βουρτσίζουν τα δόντια τους όλα τα παιδιά

Το βούρτσισμα των παιδικών δοντιών πρέπει να αρχίζει από νωρίς και να καθιερωθεί ως μια ευχάριστη διαδικασία και όχι ως κάτι που επιβάλλεται αναγκαστικά.

Γι' αυτό οι περισσότεροι γονείς προτιμούν «σύνεργα» βουρτσίσματος με χαρούμενα χρώματα και σχέδια, δελεαστικά για τα παιδιά. Μια άλλη ιδέα, που «πιάνει» στις περιπτώσεις που ένα παιδί αρνείται να πλύνει τα δόντια του, είναι η επιβράβευση, με αυτοκόλλητα και άλλα μικροδωράκια, αλλά σε καμία περίπτωση με λιχουδιές που ακυρώνουν την αξία του βουρτσίσματος!

Ταυτόχρονα, ο καθαρισμός των παιδικών δοντιών πρέπει να γίνεται και σωστά, ώστε να προστατεύεται η στοματική υγεία των παιδιών.

Οι ειδικοί εξηγούν πώς η τεχνική για το σωστό βούρτσισμα διαφέρεί ανάμεσα στα παιδιά και τους ενήλικες. Τα παιδιά πρέπει να βουρτσίζουν τα δόντια τους με μικρές κυκλικές κινήσεις, φτάνοντας μέχρι τα ούλα. Ο παιδοδοντίατρος είναι ο μόνος ειδικός να δώσει οδηγίες για το σωστό πλύσιμο των δοντιών.

Μέχρι την ηλικία, των 7-8 ετών, καλό είναι οι γονείς να βοηθούν τα παιδιά στο βούρτσισμα κυρίως για τα πίσω δυσπρόσιτα δόντια, αλλά και για να είναι σίγουροι οτι θα «εκπαιδευτούν» σωστά στο να βουρτσίζουν τα δόντια τους όπως πρέπει, αναφέρει το onmed.gr.

Η οδοντόβουρτσα των παιδιών πρέπει πάντα να έχει μαλακές τρίχες και όλες στο ίδιο ύψος. Πολλοί οδοντίατροι συνιστούν ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, η οποία όμως στην περίπτωση των παιδιών θα πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα με την επίβλεψη και τη συνεργασία του γονέα.

Μεγάλη σημασία έχει και η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιούμε. Και εδώ, ο παιδοδοντίατρος είναι εκείνος που θα συστήσει την κατάλληλη οδοντόκρεμα ανάλογα με την ηλικία και τις ατομικές στοματικές ανάγκες κάθε παιδιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ