Στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει η πλατφόρμα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα. Όπως ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο χθες ο πρωθυπουργός, δύο είναι οι κεντρικοί άξονες της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αυτοί είναι το πρόγραµµα επιδότησης ενοικίου, ύψους 300 εκατοµµυρίων ευρώ, και συγχρόνως το πρόγραµµα για τα νοικοκυριά µε κόκκινα δάνεια, ύψους 200 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο σύνολο 500 εκατ. ευρώ εξασφαλισµένα από τον προϋπολογισµό του 2019.

Το στεγαστικό επίδομα όπως το παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας

Σύµφωνα µε τον Αλέξη Τσίπρα, το πρόγραµµα επιδότησης ενοικίου, µε συνολικό ετήσιο προϋπολογισµό 300 εκατ. ευρώ, αφορά συνολικά 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους. Η επιδότηση θα κλιµακώνεται ανάλογα µε το εισόδηµα και ανάλογα µε τα µέλη του νοικοκυριού. Ετσι, θα ξεκινά από 70 ευρώ µηνιαίως και θα φθάνει το ποσό των 210 ευρώ. Στο επίδοµα στέγασης το ανήλικο παιδί θα προσµετράται ως ενήλικας στον υπολογισµό των εισοδηµατικών κριτηρίων, καθώς και στον υπολογισµό του εισοδήµατος. Ο πρωθυπουργός υπενθύµισε στο Υπουργικό πως αυτή η επιλογή έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα οριζόντια µέτρα στήριξης του παιδιού που έχουν ληφθεί ήδη την προηγούµενη τετραετία και είχαν ως αποτέλεσµα την αύξηση του προϋπολογισµού των κρατικών δαπανών για το παιδί από τα 822 εκατ. ευρώ το 2015 στο 1,416 δισ. ευρώ σήµερα.

Πρόκειται για µία αύξηση της τάξης περίπου των 600 εκατ. ευρώ, δηλαδή 72%, σε µία τετραετία. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση θυµίζει στην αξιωµατική αντιπολίτευση το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙ∆ΟΤΗΣΗΣ ENOIKIOY Επιµερισµός ωφελούµενων νοικοκυριών ΣΥΝΟΛΟ 259.631 σε απόλυτους αριθμούς.

Κριτήρια επιλεξιµότητας για λήψη επιδόµατος:

Σύνθεση νοικοκυριού

Σύνολο εισοδήµατος

Οριο ακίνητης περιουσίας

Ορια καταθέσεων, µετοχών, οµολόγων κ.λπ.

Eισόδηµα µονοπρόσωπου νοικοκυριού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ