Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η Λιθουανία από όλη την Ευρώπη έχει τις περισσότερες γυναίκες επιστήμονες - Η Ελλάδα ποια γειτονική χώρα ζηλεύει; (φώτο)

Η Βουλγαρία μαζί με τη Λετονία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής των γυναικών στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα βρίσκεται στην  19η θέση

Η Λιθουανία πρωταγωνιστεί, με βάση τα στατιστικά στοιχεία, στη συμμετοχή των γυναικών στην επιστήμη και την τεχνολογία με ποσοστό 57%, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία και τη Λετονία (53%), την Πορτογαλία (51%) και τη Δανία (λίγο πάνω από το 50%).

Η Βουλγαρία μαζί με τη Λετονία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής των γυναικών στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Στατιστική  Υπηρεσία (Eurostat) για την απασχόληση με βάση το φύλο. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 19η θέση με ποσοστό 38%.

Το 2017, από τα σχεδόν 18 εκατομμύρια επιστήμονες και μηχανικούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 59% ήταν άνδρες και το 41% γυναίκες. 

Λιγότερο από το 1/3 των επιστημόνων και μηχανικών ήταν γυναίκες στο Λουξεμβούργο και την Ουγγαρία (25% σε κάθε μία χώρα), τη Φινλανδία (29%) και τη Γερμανία (33%).

 

Οι άνδρες υπερεκπροσωπούνταν ιδιαίτερα στην παραγωγή υψηλής και μεσαίας τεχνολογίας (το 83% των επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών, σε αυτή την παραγωγή ήταν άνδρες), ενώ ο δείκτης των φύλων στον τομέα των υπηρεσιών ήταν πιο ισορροπημένος (55% άνδρες και 45% γυναίκες).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ