Με λένε Ειρήνη κι ακόμη ο κ. Λαγουβάρδος δεν επέλεξε το όνομα μου για την κακοκαιρία - Πως δίνει τα ονόματα Σοφία, Τηλέμαχος, Υπατία

Ο «νονός» των καιρικών φαινομένων... 

Ο Κώστας Λαγουβάρδος, ο διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι ο άνθρωπος που μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του meteo.gr επιλέγουν τα ονόματα για τις κακοκαιρίες που πλήττουν ανά περιόδους την Ελλάδα.

Η πρακτική να ονοματοδοτούνται τα κύματα κακοκαιρίας ξεκίνησε το 2017.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος, μίλησε στο The Caller και τόνισε: "Αρχικά πρέπει να σας πω ότι δεν βαφτίζουμε όλα τα καιρικά φαινόμενα αλλά εκείνα που πιστεύουμε ότι θα έχουν σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Πρόκειται για μια συνήθεια που έχει υιοθετηθεί από τον Ιανουάριο του 2017 στα πρότυπα της Βρετανίας, Ιρλανδίας και Ισπανίας. Από μελέτες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι αυτό βοηθάει στην καλύτερη προετοιμασία του πληθυσμού και βέβαια αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση των ονομάτων, δηλαδή κάθε λίγο και λιγάκι να δίνουμε ένα όνομα σε κάθε καιρικό φαινόμενο".

Για την επιλογή του ονόματος ακολουθείται αλφαβητική σειρά και τα ονόματα αφορούν εναλλάξ σε αρσενικό και θηλυκό. Αυτό σημαίνει, πως μετά την «Υπατία» το όνομα στο επόμενο κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινάει από το γράμμα «Φ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ