Wurstsalat, Panzanella gado - gado: Με ρέγγα ή με φασόλια οι διάσημες σαλάτες απ' όλο τον πλανήτη (φωτό)

Αυτές είναι οι πιο περίεργες σαλάτες στον κόσμο.

Οι σαλάτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής κάθε ανθρώπου και έχουν μεγάλη διατροφική αξία.Μπορούν να συνοδεύσουν το κυρίως γεύμα μας, να χρησιμεύσουν ως ένα ελαφρύ σνακ ή ακόμα και ως ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Από την «Panzanella», την ιταλική σαλάτα με βάση το ψωμί μέχρι τη «Wurstsalat», τη γερμανική σαλάτα με λουκάνικα, το Perierga.gr μας συστήνει διαφορετικούς τύπους με σαλάτες από όλο τον κόσμο.

Στην Ιταλία, αναμιγνύουν μπαγιάτικο ψωμί με λαχανικά για να δημιουργήσουν την κλασική σαλάτα Panzanella της Τοσκάνης.

Οι ινδονήσιοι απολαμβάνουν τη σαλάτα gado-gado, που αποτελείται από διάφορα λαχανικά, αυγό και σος φυστικοβούτυρο.

Στον Λίβανο, η σαλάτα Tabbouleh είναι από τις πιο δημοφιλής. Βασίζεται στο πλιγούρι, το μαϊντανό και την ντομάτα.

Στη Φιλανδία τρώνε σαλάτα rosolli, που φτιάχνεται από πατάτες, καρότα, κρεμμύδια, μήλα και αγγουράκια ανακατεμένα με μια σάλτσα από κρέμα, ξύδι, ζάχαρη και αλάτι.

Οι Γάλλοι αγαπούν τη σαλάτα Nicoise, η οποία έχει σαν βασικά συστατικά τις πατάτες, τον τόνο, τα φασόλια και τις ελιές.

Στο Ισραήλ τρώνε μια σαλάτα, γνωστή και ως «αραβική σαλάτα», που είναι φτιαγμένη από ψιλοκομμένα λαχανικά, συνήθως ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι σε πολύ μικρά κομματάκια.

Η σαλάτα Larb είναι από το εθνικό πιάτο της Ταϊλάνδης και του Λάος. Αποτελείται από αλεσμένο κρέας (συνήθως κοτόπουλο ή χοιρινό κρέας), χόρτα, σάλτσα ψαριού και ρύζι.

Η παραδοσιακή σαλάτα της Γερμανίας είναι η Wurstsalat, που σημαίνει κυριολεκτικά «σαλάτα λουκάνικων» και φτιάχνεται από λουκάνικο με λευκό ξύδι, λάδι, κρεμμύδια, και κάποιες φορές μαρούλι.

Το Μεξικό φημίζεται για την σαλάτα με τα μαύρα φασόλια. Βασικά συστάτικά της, εκτός από τα φασόλια, είναι το καλαμπόκι, η κόκκινη πιπεριά και το κρεμμύδι.

Στη Ρωσία, τρώνε σαλάτα με ρέγγα. Το πιάτο έχει μια πικάντικη γεύση και αποτελείται από βραστά λαχανικά (όπως πατάτες, παντζάρια και καρότα), ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μαγιονέζα, μαζί με μια στρώση από παντζάρια.

Τέλος στην Ελλάδα είναι γνωστή σε όλους η χωριάτικη σαλάτα στην οποία τα αρώματα δίνουν και παίρνουν. Η σαλάτα αποτελείται από ντομάτα και αγγούρι ως τα βασικά υλικά της και στην συνέχει η φέτα είναι αυτή που δίνει την μοναδικότητα στην γεύση μαζί με τα αξεπέραστα μπαχαρικά. Μάλιστα υπάρχει και μια παραλλαγή της χωριάτικης σαλάτας με... καρπούζι.

Μάλιστα η ελληνική μεσογειακή διατροφή αρέσει πολύ στον Mark Bittan συντάκτη του blog "Cooking" των New York Times που δημοσίευσε αυτή την παραλλαγή της χωριάτικης σαλάτας.

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, το καρπούζι απογειώνει την γεύση της χωριάτικης σαλάτας όπως την ξέρουμε με αγγούρι, ελιές και φέτα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ