O Εμανουέλ Μακρόν σε μια «ιστορική» ομιλία μέσα στο γερμανικό Κοινοβούλιο: «'Η αναλαμβάνουμε δράση ή επανέρχεται ο φασισμός στην Ευρώπη» (Φωτό & Βίντεο)

Τι θα προτείνουν Βερολίνο και Παρίσι, από κοινού, για το μέλλον της Ε.Ε..

Ο Εμανουέλ Μακρόν, σε σημερινή (19/11) ομιλία του στο γερμανικό Κοινοβούλιο, έκανε έκκληση για περισσότερη «Ενωμένη Ευρώπη» καθώς επισείεται η απειλή του εκφασισμού.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε: «Τώρα οφείλουμε να αναλάβουμε δράση, σε διαφορετική περίπτωση ο κόσμος θα διολισθαίνει σε έναν εθνικισμό χωρίς μνήμη, σε έναν φανατισμό χωρίς αξίες».

Επίσης, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να έχει υποστηριστικό ρόλο στην πολιτική παγκοσμίως. Απαιτείται θάρρος για να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο, είναι κάτι που οφείλουμε στην Ευρώπη».

Προς έναν κοινό ευρωπαίκό προϋπολογισμό

Το Βερολίνο και το Παρίσι, βάσει ενός ρεπορτάζ του Γερμανικού Πρακτορείου (DPA), συμφώνησαν για πρόταση συγκρότησης κοινού προϋπολογισμού της Ευρωζώνης.

Διαφώνουν, όπως διαφαίνεται, στη θέσπιση Υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης και Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανεργίας.

Οι γαλλογερμανικές προτάσεις θα οριστικοποιηθούν σύντομα, σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία -μεταξύ άλλων- τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας Ευρωστρατού κατά την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα.

Αγκάθι, όμως, τόσο για τη Μέρκελ όσο και για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, παραμένει η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος με το αντίστοιχο Σύμφωνο του ΟΗΕ να έρχεται στο προσκήνιο των συζητήσεων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ