Οι συναισθηματικές μας διακυμάνσεις επηρεάζουν την υγεία μας - Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να “διαβάζουμε” καλύτερα τα συναισθήματά μας

Τα συναισθήματά μας περνάνε μέσα από την καρδιά μας!

Η υγιεινή διατροφή, το περπάτημα και ο έλεγχος της χοληστερίνης μας, μπορούν να ωφελήσουν σημαντικά την καρδιά και την υγεία μας. Όμως, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να μας βοηθήσουν: οι ψυχολογικοί.

Τα περισσότερα συναισθήματά μας περνάνε από την καρδιά. Κάθε φορά που είμαστε αγχωμένοι ή φοβόμαστε για κάτι, δεν νιώθουμε έναν κόμπο στο λαιμό; Ή όταν είμαστε στεναχωρημένοι δεν νιώθουμε ένα βάρος στο στήθος; Αντίθετα, όταν είμαστε ευτυχισμένοι δεν νιώθουμε ανάλαφροι και ελεύθεροι;

Είναι φυσιολογικό! Τα συναισθήματά μας περνάνε μέσα από την καρδιά μας! Αυτό, όμως, που δεν είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να κάνουμε, είναι να αφήνουμε τα αρνητικά συναισθήματα να φωλιάζουν μέσα μας και να επηρεάζουν την υγεία μας.

Γιατί η κακή ενέργεια των αρνητικών συναισθημάτων μεταμορφώνεται σε ψυχοσωματικά συμπτώματα τα οποία είναι 100% αληθινά. Και όχι μόνο αυτό. Τα αρνητικά συναισθήματα που έχουμε αφήσει να φωλιάσουν στην ψυχή μας, έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τις αποφάσεις μας και τις απόψεις μας στη ζωή, χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να “διαβάζουμε” καλύτερα τα συναισθήματά μας;

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου έχει τις λύσεις

Πρώτα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνδεθούμε με την καρδιά μας, με την ψυχή μας και να διαβάζουμε τι συμβαίνει μέσα της. Ο διαλογισμός είναι μια πολύ καλή τεχνική που μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό.

Μέσα από το διαλογισμό μπορούμε να φωτίσουμε τις σκοτεινές γωνιές της ψυχής μας και να αποκαλύψουμε τα αληθινά συναισθήματα που νιώθουμε. Έτσι, θα μάθουμε τι φταίει και τι πρέπει να αλλάξουμε, ποια αρνητικά συναισθήματα χρειάζεται να ξεφορτωθούμε για να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι μέσα μας.

Αυτό θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε, να απελευθερωθούμε από το στρες που μας μπλοκάρει και να συνδεθούμε με τα αληθινά μας συναισθήματα. Το να μάθουμε να διαβάζουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας, είναι η καλύτερη πυξίδα για να βρούμε τον δρόμο μας προς την ευτυχία, μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Γιατί όλοι αξίζουμε να είμαστε ευτυχισμένοι!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ