Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί ένα εκπληκτικό Smoothie με μάκα που θα σας γεμίσει ενέργεια!

Ένα άκρως απολαυστικό ρόφημα που θα σας δροσίσει! 

Συστατικά
200 γρ. κολοκυθάκια μικρά και τρυφερά
1 κ.γ. σκόνη μάκας
1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. κακάο, σε σκόνη
500 γρ. γάλα αμυγδάλου
50 γρ. σπόρους κάνναβης

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια από το κοτσάνι τους.
Τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη. Αφήνουμε για 2 ώρες να παγώσουν καλά.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ τα κολοκυθάκια, τη σκόνη μάκας, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το κακάο, το γάλα αμυγδάλου για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο λείο μείγμα.
Σερβίρουμε σε ποτήρια και πασπαλίζουμε τους σπόρους κάνναβης.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ