Pancakes με σιρόπι κόκκινων φρούτων για ένα μοναδικό επιδόρπιο από την Ντίνα Νικολάου

Με το σιρόπι κόκκινων φρούτων γίνεται υπερπαραγωγή. Φυσικά μπορείτε να σερβίρετε τα pancakes σας με μέλι ή με ζάχαρη και κανέλα ακόμα και με μαρμελάδα.

Με το σιρόπι κόκκινων φρούτων γίνεται υπερπαραγωγή. Φυσικά μπορείτε να σερβίρετε τα pancakes σας με μέλι ή με ζάχαρη και κανέλα ακόμα και με μαρμελάδα.

Υλικά

Για τα pancakes

  • 1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 αυγό
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Για το σιρόπι κόκκινων φρούτων

  • 500 γρ. ανάμεικτα κόκκινα φρούτα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 500 ml νερό
  • 130 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Για το σιρόπι: Βάζω τα φρούτα και το νερό σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και βάζω στη φωτιά. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνω τη θερμοκρασία και βράζω για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα πιέζοντας λίγο τα φρούτα για να βγάλουν τους χυμούς τους. Αποσύρω από τη φωτιά και σουρώνω το ζουμί από ψιλή σίτα, χωρίς να πιέσω τα φρούτα για να μη γίνει το σιρόπι θολό.
Βάζω το ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα και προσθέτω τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Βράζω για 5-8 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

 

Για τα pancakes: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, αλάτι).
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα για 2-3 λεπτά. Προσθέτω λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Τέλος, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτω ελάχιστο βούτυρο. Ρίχνω 1-2 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα για κάθε pancake και ψήνω για 1-2 λεπτά. Γυρίζω και συνεχίζω το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλο η ζύμη.
Σερβίρω τα pancakes ζεστά με το σιρόπι και διάφορα κόκκινα φρούτα.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρ' όλο που ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 («Πρωινός καφές») τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque», η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ