Η Πένυ Σκάρου ανεβαίνει με το τεχνητό πόδι της πάνω σε μηχανή - Στέλνει το δικό της μήνυμα (Φωτό)

«Εγώ γεννήθηκα δύο φορές και πέθανα άλλες τόσες» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που ένα αυτοκίνητο παρέσυρε την Πένυ Σκάρου και την τραυμάτισε σοβαρά, με αποτέλεσμα οι γιατροί να ακρωτηριάσουν το ένα πόδι της από το γόνατο και κάτω.

Η ίδια, όμως, δεν το έβαλε κάτω κι ανέβηκε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού με το τεχνητό της πόδι όπως φαίνεται κι από τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram.

Στέλνει, μάλιστα, και το μήνυμά της αναφέροντας: «Εγώ γεννήθηκα δύο φορές και πέθανα άλλες τόσες».

Διαβάστε το μήνυμά της:

«Εγώ γεννήθηκα δύο φορές και πέθανα άλλες τόσες. Αλλά λένε πως κάθε γέννα είναι κι ένας θάνατος. Όταν γεννήθηκα, την δεύτερη φορά, έχασα ένα πόδι. Με αυτό έτρεχα, με αυτό πατούσα στη γη. Και ναι , λοιπόν, εγώ όταν τον είδα πριν 4 χρόνια ήρθε άγρια και απροειδοποίητα και ήταν έτοιμος να μου πάρει τη ζωή, αλλά του έδωσα το πόδι. Είναι παρηγοριά να σκέφτομαι ότι τον νίκησα, αλλά και η μισή αλήθεια. Νίκησα το μαύρο και είδα χρώμα. Νίκησα τον φόβο μου για τη ματαιοδοξία και τα στερεότυπα για το γυναικείο σώμα. Έμαθα πως το να είσαι γυναίκα δεν σημαίνει να έχεις πόδια αλλά να νιώθεις γυναίκα.

Έμαθα πολλά. Μέσα σε αυτό έμαθα και την ασχήμια του συστήματος που θέλει να λέγεται ελληνικό κράτος. Είδα φίλους μου με κομμένα πόδια και χέρια να στέκονται κάθε χρόνο στην ουρά της γραφειοκρατίας για να πάρουν το κεκτημένο δικαίωμά τους. Σε αυτό το ξεπούλημα, εγώ μπορεί να έμεινα δυνατή και να μιλάω με τα τραγούδια μου. Αλλά κάποια στιγμή τα τραγούδια δεν θα έχουν να πουν κάτι. Θα στερέψουν από λέξεις και ήχους. Γιατί το χειρότερο δεν είναι το αιφνίδιο, που έζησα, αλλά το σιγά σιγά, που σε έχει κάνει συνένοχο στην καταστροφή σου. Το χειρότερο είναι ότι σιγά σιγά όλοι οι Έλληνες χάνουμε τα πόδια μας και τη γη κάτω από αυτά.

Εγώ η Πένυ Σκάρου, που σήμερα γιορτάζω τα 4 μου χρόνια από την αναγέννησή μου, διαπιστώνω, μετά λύπης, ότι το σύστημα, προσπαθεί να με πείσει ότι είμαι παράσιτο, ενώ αυτό που συμβαίνει είναι ακριβώς του αντίθετο».

Δείτε τη δημοσίευσή της:

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ