Το συλλυπητήριο μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ στον Προκόπη Παυλόπουλο

Συλλυπητήρια και από τον Πρίγκιπα Κάρολο.

Οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική έγιναν πρώτο θέμα παγκοσμίως και πολλοί ηγέτες δήλωσαν τη στήριξή τους στην Ελλάδα.

Ομοίως κι η Βασίλισσα Ελισάβετ που έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Εξήρε, μάλιστα, το έργο των «ελληνικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και των εθελοντών».

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά της η Βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρει: «Ο Πρίγκιπας Φίλιππος κι εγώ εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τον ελληνικό Λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτής της τρομερής τραγωδίας και με όλους όσους έχασαν τις κατοικίες τους. Αποδίδω ιδιαίτερη τιμή για την παρρησία και την αφοσίωσή τους στις ελληνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους εθελοντές οι οποίοι προσέφεραν την συνδρομή τους».

Συλλυπητήρια κι από τον Πρίγκιπα Κάρολο

Όπως αναφέρει η πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ, ανάλογο συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε κι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος.

Στο μήνυμά του, λοιπόν, ο Πρίγκιπας Κάρολος αναφέρει: «H σύζυγός μου κι εγώ θα θέλαμε να γνωρίζετε πόσο βαθιά λυπηθήκαμε μαθαίνοντας τα τραγικά νέα για τις απώλειες ανθρώπινης ζωής στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική. Πάνω απ’ όλα, συμμεριζόμαστε ολόψυχα την οδύνη των οικογενειών που θρηνούν θύματα και συμπάσχουμε με τους τραυματίες κι όλους όσοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Έχοντας ακόμα νωπές τις μνήμες της τόσο πρόσφατης και τόσο χαρούμενης επίσκεψής μας στην Αθήνα αλλά και της θερμής υποδοχής που μας επιφύλαξε ο ελληνικός λαός, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι oι Έλληνες είναι στη σκέψη μας και στις προσευχές μας σ’ αυτήν την τόσο δύσκολη ώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ