Μόνο στο Εirinika: Η Δήμητρα Μπούρα μας αποκαλύπτει πως ότι επιθυμούμε, υλικό ή άυλο, αφθονία, υγεία, σχέσεις, έρχεται στον δρόμο μας χάρη στον Νόμο της Έλξης!

«Νόμος της Έλξης» Συνέντευξη με την Δήμητρα Μπούρα
Παρουσιάστρια Σεμιναρίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Νόμου Ελξης




Τι είναι  ο Νόμος της Έλξης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Νόμος της Έλξης είναι ο Συμπαντικός Νόμος,  που διέπει την διαδικασία της δημιουργίας, που φροντίζει δηλαδή  να συνδυαστούν οι  επιθυμίες των ανθρώπων με τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Κάθε τι που επιθυμούμε, υλικό ή άυλο,  αφθονία, υγεία, σχέσεις, έρχεται στον δρόμο μας χάρη στον Νόμο της Έλξης. 

ΕΡ:  Πως δουλεύει ο Νόμος ;

ΑΠ: Ο Νόμος της Έλξης λέει ότι το «όμοιο έλκει το όμοιο» και συγκεκριμένα αναφέρεται στις δονήσεις που εκπέμπουμε  μέσα από τις σκέψεις μας και τα συναισθήματα που τις ακολουθούν.  Κάθε σκέψη έχει μια δόνηση, και διαφορετικές σκέψεις έχουν διαφορετικές δονήσεις ,  δονήσεις  που  γίνονται πιο έντονες, όσο πιο έντονα είναι τα συναισθήματα που ακολουθούν τις σκέψεις.
Οι δονήσεις  λοιπόν που εκπέμπουμε συντονίζονται μόνο με άλλες  δονήσεις ίδιου μήκους κύματος και  ‘έλκουν’ προς εμάς αντίστοιχες σκέψεις, πληροφορίες, ανθρώπους και εμπειρίες.  Μας καθιστούν δηλαδή μαγνήτες που ‘έλκουμε  ότι εκπέμπουμε’.

ΕΡ: Τι εννοείτε έλκουμε ότι εκπέμπουμε;

ΑΠ: Όταν σκέφτομαι θετικά, δηλαδή ονειρεύομαι τα πράγματα που επιθυμώ και σχεδιάζω πράγματα που θέλω να κάνω  με  θετική προσδοκία και θετικό συναίσθημα, τότε οι δονήσεις που εκπέμπω, θα  μου φέρουν και άλλες θετικές σκέψεις, χρήσιμες πληροφορίες και γνωριμίες που θα με βοηθήσουν να πραγματοποιήσω τα σχέδιά μου και να συνεχίσω να νοιώθω καλά.
Αν από την άλλη  όταν σκέφτομαι αρνητικά,  όταν αναλογίζομαι όλα τα πράγματα που μου λείπουν και πιστεύω ότι δεν θα έχω ποτέ, όλα αυτά που με απειλούν , αρνητικές μελλοντικές εξελίξεις  κλπ με φόβο και αγωνία, τότε οι δονήσεις που εκπέμπω θα φέρουν στον δρόμο μου  περισσότερες ελλείψεις και προβλήματα.
Χρειάζεται λοιπόν να ελέγχω την σκέψη μου.

ΕΡ:  Μα πως είναι δυνατόν να ελέγξει κανείς  την σκέψη του, ιδιαίτερα όταν του συμβαίνουν μεγάλες δυσκολίες;

ΑΠ:   Όταν γνωρίζω ότι η εμπειρία της ζωή ς μου εξαρτάται μόνο από αυτό που εκπέμπω έχω ένα σημαντικό κίνητρο να πάψω να ζω στον αυτόματο, όπως κάνουν μέχρι σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι.
Όταν καταλάβω πόσο σημαντικό είναι να σκέφτομαι τα πράγματα που επιθυμώ με θετικό τρόπο και να μην εστιάζω την προσοχή μου στην έλλειψη, τότε μπορώ να ελέγξω και τις σκέψεις και συνακόλουθα το τι έλκω στην ζωή μου.
Στο Σεμινάριο για τον Νόμο της Έλξης διδάσκουμε  τεχνικές που μας βοηθούν να ελέγχουμε το τι εκπέμπουμε και να έλκουμε θετικά.



ΕΡ :  Τι διαφορά έχει όλο αυτό από την προηγούμενη γνώση για την θετική σκέψη; Ποιό είναι το καινούργιο στοιχείο;

Το καινούργιο στοιχείο, έχει σχέση με την κατανόηση της φύσης της σκέψης –της λειτουργίας των δονήσεων και τον πολύ σημαντικό ρόλο του συναισθήματος.

Το συναίσθημα παίζει 2 πολύ σημαντικούς ρόλους

1.    Ενισχύει την δύναμη της σκέψης. Μια σκέψη που συνοδεύεται από έντονο συναίσθημα, θετικό ή αρνητικό, έχει πολύ μεγαλύτερη ελκτική δύναμην
2.    Έχει τον ρόλο της πυξίδας. Μας  βοηθά να  καταλάβουμε εάν  έλκουμε θετικά ή αρνητικά.  Αυτό είναι πολύτιμη βοήθεια, επειδή δεν μπορούμε να εξετάζουμε κάθε σκέψη μας αν είναι θετική ή όχι, ενώ  μπορούμε πολύ εύκολα να πούμε  αν νοιώθουμε καλά ή όχι.

ΕΡ: Και τι ρόλο παίζει η τύχη;  Δεν έχετε ακούσει τις παροιμίες που λένε , όπου ‘φτωχός και η μοίρα του’ και ‘τα λεφτά πάνε στα λεφτά’ ;

Μας έχουν μάθει ότι την ζωή μας καθορίζει η τύχη, αλλά αυτή η πεποίθηση δεν είναι σωστή. Το μόνο πράγμα  που καθορίζει το τι έρχεται στην ζωή μας, είναι οι δονήσεις που εκπέμπουμε μέσα από τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.
Κάποιος που γεννήθηκε φτωχός , μπορεί να παραμένει φτωχός όσο εστιάζει την σκέψη του στην έλλειψη. Εάν αλλάξει την σκέψη του , θα αλλάξει και η εμπειρία του.

ΕΡ:   Μπορούμε να έχουμε στην ζωή μας ότι επιθυμούμε, είναι δίκαιο αυτό;

ΑΠ:   Η επιθυμία, είναι ο δρόμος μέσα από τον  οποίο εξελίσσεται η ζωή, είναι το κίνητρο για αλλαγή και νέα δημιουργία. Επιθυμίες μας γεννούνται κάθε μέρα για πολλά διαφορετικά πράγματα, και  φυσικά καθώς μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε αλλάζει και η φύση και το είδος των επιθυμιών μας.
Ναι, όλες οι επιθυμίες εισακούγονται, και  ο Νόμος της  Έλξης λέει ότι μπορούμε να έχουμε ότι επιθυμούμε, αν ξέρουμε να το φέρουμε κοντά μας εκπέμποντας τις κατάλληλες δονήσεις .
Οσο για την ‘δικαιοσύνη’ , το Σύμπαν δεν είναι δίκαιο ή άδικο. Δεν κρίνει και αξιολογεί τις επιθυμίες και ανάλογα κανονίζει την υλοποίησή τους.  Με ποιο εξάλλου κριτήριο,  θα αποφάσιζε να υλοποιήσει μια επιθυμία και να μην υλοποιήσει κάποιαν άλλη; Απλά ανταποκρίνεται σε δονήσεις ,  εσύ  προσφέρεις δόνηση και  αυτό ανταποκρίνεται.  

ΕΡ : Και γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι δεν  έχουν αυτό που επιθυμούν ;

ΑΠ:  Γιατί , μη γνωρίζοντας πως δουλεύουν τα πράγματα, δεν προσφέρουν τις κατάλληλες δονήσεις. Εστιάζονται μονίμως στην έλλειψη και έλκουν περισσότερη στην ζωή τους.

ΕΡ: Τι εννοείτε εστιάζονται στην έλλειψη;

ΑΠ:  Σκέφτονται  τα πράγματα που τους λείπουν θέλουν και δεν έχουν στην ζωή τους , ή αυτά που έχουν και θα προτιμούσαν να μην έχουν .
Σκέφτονται όλα τα πράγματα που δεν τους αρέσουν και που θα ήθελαν να διορθώσουν στον εαυτό τους και τους άλλους γύρω τους.  Σε κάθε κατάσταση  εστιάζονται στα σημεία που πρέπει να αλλάξουν και όχι στα θετικά .
Ανησυχούν πολύ για το μέλλον , είναι καχύποπτοι και επιφυλακτικοί σε  κάθε τι.

ΕΡ:  Έχουμε όμως συνηθίσει να το κάνουμε αυτό, που μου φαίνεται πολύ δύσκολο να το αλλάξουμε. Εσείς λέτε ότι είναι εύκολο;

ΑΠ:   Ναι μπορούμε να ξανα-εκπαιδευτούμε να εστιαζόμαστε σε αυτό που επιθυμούμε. Ακόμα και αμέσως μετά από ένα αρνητικό βίωμα, μαθαίνουμε να ρωτάμε τον εαυτό μας: «Μέσα από όλο αυτό το αρνητικό βίωμα, τι διαπίστωσα ότι επιθυμώ» ; Απαντάμε την ερώτηση εκφράζοντας  θετικά την επιθυμία μας και παραμένουμε σε αυτό.
Στο 3μηνο Εργαστήρι Εκπαίδευσης στον Νόμο της Ελξης και στους Κύκλους Καρδιάς μαθαίνουμε  τεχνικές για να εφαρμόζουμε αυτή την πειθαρχία και σύντομα βλέπουμε την ζωή μας να αλλάζει.

ΕΡ:  Και η κρίση τι ρόλο παίζει; Μπορούμε να έχουμε ότι επιθυμούμε και σε κατάσταση ύφεσης; 

ΑΠ:   Ο Νόμος της Έλξης ισχύει πάντα . Οι κρίσεις και η ύφεση οξύνονται επειδή οι άνθρωποι αφήνουν τα εξωτερικά γεγονότα να καθορίσουν τις σκέψεις και το συναίσθημά τους , δηλαδή το σημείο έλξης τους. Όσο ακούν κακές ειδήσεις και προβλέψεις, τόσο πιο αρνητικά σκέφτονται και νοιώθουν και τόσο χειροτερεύουν την έλξη τους και αυτό γίνεται ένας φαύλος κύκλος.

ΕΡ:  Μπορεί δηλαδή κάποιος να έχει δουλειά και χρήματα  και αγαθά και σε καιρό κρίσης;

ΑΠ:   Πάντοτε μπορεί.  Αυτό δεν εξαρτάται από τίποτε άλλο πέρα από αυτό που εκπέμπει. Ο λόγος που τόσο πολλοί άνθρωποι έχουν θέμα με τα χρήματα είναι ότι αντί να  κάνουν σκέψεις  που αφορούν την  αφθονία , κάνουν σκέψεις που αφορούν την έλλειψη στο παρόν και στο μέλλον .

ΕΡ:  Ναι ,αλλά αφού αυτή είναι η πραγματικότητα , δεν είναι φυσικό να το κάνουν ;

ΑΠ:  Όταν αρχίζουμε να δουλεύουμε με τον Νόμο της Έλξης καταλαβαίνουμε ότι αυτό που ονομάζουμε ‘πραγματικότητα’ δεν είναι παρά το αποτέλεσμα των δονήσεων που εκπέμπαμε μέχρι χθες.
Αλλάζοντας τις δονήσεις που εκπέμπουμε θα αλλάξει και το αποτέλεσμα στην ζωή μας, και θα βιώσουμε μια διαφορετική ‘ πραγματικότητα’. Είναι Νόμος .

ΕΡ:  Τελικά όλο αυτό είναι εφικτό, φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.

ΑΠ:.  Πιστέψτε το . Είναι η εμπειρία μου τόσο η προσωπική όσο και πολλών ανθρώπων που έχουν παρακολουθήσει το Σεμινάριο και έχουν εφαρμόσει τις αρχές στην ζωή τους.
Φέτος εκτός από το Βασικό Σεμινάριο, λανσάρουμε το Προχωρημένο, με επιπρόσθετες πληροφορίες και τεχνικές και το 3μηνο Εργαστήρι  Νόμου Έλξης και Κύκλοι Καρδιάς ,  όπου θα έχουμε χρόνο εμπέδωσης και εκτεταμένης πρακτικής άσκησης.  Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα σαν ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό σας .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ