Αποτοξίνωση ολοταχώς! Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει την πιο νόστιμη & γρήγορη σαλάτα με παντζάρια

Μετά την... κρεατοφαγία της χθεσινής ημέρας, μάλλον επιβάλλεται λίγη αποτοξίνωση σήμερα.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σταμναγκάθι
400 γρ. παντζάρια βρασμένα
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ξίδι μπαλσάμικο 
2 κ.γ. κύμινο σε σπόρους

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε με μπόλικο νερό το σταμναγκάθι. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και το σταμναγκάθι. Όταν πάρει μια βράση και ανέβει στην επιφάνεια το γυρίζουμε με την βοήθεια μιας πιρούνας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για άλλη μια φορά και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με νερό. Κόβουμε τα παντζάρια σε λεπτές φέτες πάχους 1εκ. Σε ένα βαθύ πιάτο σερβίρουμε το σταμναγκάθι με τα παντζάρια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι μπαλσάμικο και ανακατεύουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με το κύμινο, και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ