Ειρήνη Λαγούδη: Δύο άτομα την έβλεπαν να πεθαίνει- Εμπειρογνώμονας περιγράφει λεπτό προς λεπτό τις τελευταίες της στιγμές

Η οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη επιμένει πως η άτυχη γυναίκα δολοφονήθηκε.

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας της άτυχης 44χρονης, η  Ειρήνη δολοφονήθηκε από άτομα που γνώριζαν πως να βάλουν φωτιά για να τη δηλητηριάσουν και στη συνέχεια να κρύψουν τα ίχνη τους στήνοντας σκηνικό αυτοκτονίας.

O τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας κάνει λόγο για δύο άτομα, τον βασικό ύποπτο και τον συνεργό του.

Στο πολυσέλιδο πόρισμά του, ο απόστρατος αντιστράτηγος και δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, Ανδριανός Γκουρμπάτσης, σκιαγραφεί το προφίλ του δολοφόνου της 44χρονης χήρας από την Κατοχή, χαρακτηρίζοντάς τον άτομο ψυχικά υγιές, το οποίο γνώριζε και εμπιστευόταν οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως αναφέρει έδρασε με προμελετημένο σχέδιο, έλαβε μέτρα προστασίας για να μη γίνει αντιληπτός κατά την τέλεση της πράξης του, προσχεδίασε την ένταση της φωτιάς και «έχτισε» ένα πειστικό άλλοθι, σύμφωνα με την εφημερίδα "Espresso".

Τα άτομα αυτά σύμφωνα με τον πρώην υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος γνώριζαν τη λειτουργία του μηχανισμού της καύσης και έτσι στόχευσαν στο να μην υπάρξει πλήρης καύση, αλλά μερική ώστε να προκληθούν δηλητηριώδη αέρια τα οποία εισέπνευσε η άτυχη Ειρήνη Λαγούδη και έτσι εξέπνευσε.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουρμπάτση, ο δράστης επέλεξε σημείο που να μην είναι εύκολα προσβάσιμο και επισημαίνει στο πόρισμα ότι βασική αδυναμία του είναι πως πιστεύει ότι δύσκολα μπορεί να συλληφθεί. «Δεν ήταν τυχαίο το ραντεβού στη Μυρτιά Θέρμου. Είχε προσχεδιάσει την ανθρωποκτόνο πρόθεσή του» σημειώνει ο κ. Γκουρμπάτσης, τονίζοντας πως όποιος κάλεσε εκεί την Ειρήνη Λαγούδη το έκανε για να τη σκοτώσει, με πιθανότερα κίνητρα την εκδίκηση, τους προσωπικούς ή τους οικονομικούς λόγους.

Παρά το περίπου 1.80 μ. ύψος της, η Ειρήνη Λαγούδη στριμώχτηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όπως φαίνεται σε μία από τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο της έκθεσης. Οι αστυνομικοί τη βρήκαν ξαπλωμένη ανάσκελα, με το δεξί πόδι λυγισμένο πάνω στο κάθισμα και το αριστερό στο πάτωμα, πίσω από τη θέση του συνοδηγού.

Σύμφωνα με τον ειδικό ερευνητή-πραγματογνώμονα, μεταφέρθηκε εκεί νεκρή και οι δράστες, αφού την τοποθέτησαν σε αυτήν τη στάση, κατόπιν έβαλαν μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού το μπιτόνι και μια τιρκουάζ λεκάνη, τα οποία έμειναν άθικτα παρά την πυρκαγιά.

«Στον τόπο της πυρκαγιάς έμειναν ίχνη που μαρτυρούν τι έγινε. Ενας άνθρωπος που θέλει να αυτοκτονήσει πάει και αυτοπυρπολείται, δεν περιμένει τέσσερις ώρες. Τα στοιχεία ενισχύουν την εγκληματική ενέργεια» είπε ο πραγματογνώμονας.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση, η Ειρήνη διαπληκτίστηκε με το άτομο ή τα άτομα που κατά πιθανότητα είναι και οι δολοφόνοι. Υπάρχει ακαταστασία στο αυτοκίνητο, που δεν δικαιολογείται παρά μόνο αν έχει προηγηθεί καβγάς. Ο ίδιος θεωρεί ότι για διάστημα 10-15 λεπτών ο δράστης και ο συνεργός του βρίσκονταν έξω από το αυτοκίνητο και περίμεναν τον ασφυκτικό θάνατο του θύματος από τα δηλητηριώδη αέρια της ατελούς καύσης, για να ολοκληρώσουν το σχέδιο σκηνοθεσίας της «αυτοχειρίας» της, με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών!

Η έκθεση θα παραδοθεί στον εισαγγελέα Αγρινίου και, όπως υποστηρίζει ο κ. Γκουρμπάτσης, η υπόθεση δεν θα κλείσει σύντομα, καθώς υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν εκ νέου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ