Ολυμπιακός σκιέρ μαζί με τον σύντροφο του έσωσαν 90 κουτάβια: Έκλεισαν σφαγείο σκύλων της Ν. Κορέας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ολυμπιακός σκιέρ Gus Kenworthy μαζί με τον σύντροφο του έσωσαν 90 κουταβάκια και κατάφεραν να κλείσουν σφαγείο σκύλων της Νότιας Κορέας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δυο τους και η Humane Society International κατάφεραν να πείσουν έναν εκτροφέα σκύλων της Νότιας Κορέας, που εκτρέφει σκύλους αποκλειστικά για το κρέας τους φυσικά, να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του.

Σε ένα μακροσκελές post στο Instagram, ο Gus μας ενημέρωσε πως στη χώρα λειτουργούν 17.000 τέτοια εκτροφεία, κάτι που κάνει τον άθλο του σταγόνα στον ωκεανό.

Ο ίδιος εξομολογείται μάλιστα πως «δεν είναι η θέση μου να επιβάλω δυτικές ιδέες στους ανθρώπους εδώ … αλλά ο τρόπος που φέρονται σε αυτά τα ζώα είναι εντελώς απάνθρωποι και ο πολιτισμός δεν πρέπει ποτέ να γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος για τη σκληρότητα».


Και με τη βοήθεια του οργανισμού Humane Society International, ο σκιέρ κατάφερε να σώσει 90 σκυλάκια από τον θάνατο. Αφού υιοθέτησε ο ίδιος ένα, θα στείλει τώρα τα άλλα στις ΗΠΑ και τον Καναδά για να βρουν σπίτι, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Ο Kenworthy είναι γνωστός φιλόζωος και το ίδιο είχε κάνει και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι το 2014, σώζοντας πέντε αδέσποτα σκυλιά από τους δρόμους.

Στο θετικό του πράγματος ωστόσο, ο Kenworthy δεν ήταν καλά ενημερωμένος, καθώς όπως μας πληροφορεί μελέτη του 2017, τα 17.000 εκτροφεία-σφαγεία της Νότιας Κορέας έχουν πέσει πλέον στα 2.800…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ