Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει 8 τρόπους για να έχουμε πάντα καθαρό σπίτι χωρίς καμιά προσπάθεια!

Ένας από τους κύριους λόγους που βάζουμε στην άκρη το καθάρισμα είναι επειδή αισθανόμαστε ότι θέλει πολύ δουλειά. Έτσι το αποφεύγουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Το spirossoulis.com μας δείχνει μερικά πολύ απλά tips που θα σας βοηθήσουν να έχετε πάντα ένα πεντακάθαρο σπίτι.

Πάρτε ένα καλάθι

Έχετε ένα μικρό καλάθι σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Βάζετε μέσα σε αυτο ό,τι δημιουργεί ακαταστασία στον κάθε χώρο. Αν κάτι δεν ταιριάζει στον χώρο απλά βάζετέ το στο καλάθι. Αυτό είναι κάτι που θα σας πάρει λιγότερο από 5 λεπτά. Κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο αδειάζετε το κάθε καλάθι και βάζετε κάθε πράγμα στη θέση του ή πετάτε ότι δεν χρειάζεστε πια.

Καθαρίστε κάθε επιφάνεια

Κάθε μέρα αφιερώνετε μερικά λεπτά για να περνάτε με ένα βρεγμένο πανί κάθε πάγκο του σπιτιού σας. Περνάτε τους πάγκους της κουζίνας, το τραπέζι της κουζίνας και την τραπεζαρία και οποιοδήποτε άλλο τραπεζάκι. Έτσι θα έχετε την αίσθηση ότι το σπίτι σας λάμπει μονίμως.

Βάλτε σκούπα

Ακόμα και τίποτα άλλο να μην κάνετε και μόνο ένα γρήγορο σκούπισμα μπορεί να δείξει το σπίτι σας πεντακάθαρο. Το μόνο που πρέπει να προσέχετε είναι να μην σκουπίζετε ποτέ πριν κάνετε το προηγούμενο βήμα.

Αδειάζετε όλους τους κάδους

Μην αφήνετε τους κάδους σας να γεμίζουν ασφυκτικά. Μάθετε να αδειάζετε όλους τους κάδους σας πριν γεμίσουν τελείως. Έτσι θα έχετε την αίσθηση ότι ο χώρος σας είναι πιο καθαρός ακόμα και αν πραγματικά δεν είναι.


Χτυπήστε τα μαξιλάρια σας

Χτυπήστε κάθε μαξιλάρι του σπιτιού σας. Κάντε το ίδιο και με τα μαξιλάρια του υπνοδωματίου σας και με τα μαξιλάρια του σαλονιού σας.

Στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί

Όλο το σπίτι σας θα δείχνει πιο καθαρό αν έχετε στρωμένο κρεβάτι. Πρόκειται για μια «δουλειά» που θα σας πάρει μερικά λεπτά να ολοκληρώσετε.

Μαζεύετε τα ρούχα σας

Μπορεί να έχετε την κακή συνήθεια να πετάτε δεξιά και αριστερά τα ρούχα σας κάθε μέρα μετά τη δουλειά αλλά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξετε. Μάθετε να τακτοποιείτε τα ρούχα σας με το που τα βγάζετε. Έτσι δεν θα υπάρχει ακαταστασία ούτε στο σαλόνι αλλά ούτε και στο υπνοδωμάτιό σας.

Αγοράζετε φρέσκα λουλούδια

Μπορεί το συγκεκριμένο tip να μην είναι καθαριστικό αλλά σίγουρα θα ανανεώσει το σπίτι σας και θα το κάνει να δείχνει πιο προσεγμένο και περιποιημένο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ