Ο Φιλ Κόλινς μας προτείνει να υποδεχτούμε το 2018 με τι άλλο; Ένα τραγούδι- Αλλά ποιο όμως (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενα τραγούδι με μεγάλη ιστορία......

Εσείς πως θα υποδεχθείτε το 2018; Μήπως ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε σωστά την νέα χρονιά είναι να την υποδεχθούμε ακούγοντας ένα τραγούδι; Και μάλιστα ένα πασίγνωστο και αγαπημένο τραγούδι γύρω από το οποίο κυκλοφορούν διάφοροι "μύθοι";

Τουλάχιστον αυτό είναι που μας προτείνει ο θρύλος της ροκ Φίλ Κόλινς. Ο διάσημος τραγουδιστής θέλει να υποδεχθούμε το νέο έτος ακούγοντας το "In The Air Tonight".

Σε ανάρτηση  στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter , έγραψε:

  «Αν παίξετε το 'In The Air Tonight' του Phil Collins στις 31 Δεκεμβρίου στις 11:56:40, το drum break θα παίξει ακριβώς την ώρα που οι δείκτες του ρολογιού θα δείχνουν μεσάνυχτα. Ξεκινήστε σωστά τη νέα χρονιά». 

Ο Phil Collins έγραψε το In the air tonight το 1979, το ηχογράφησε το 1980 και έγινε γνωστό από την τηλεοπτική σειρά Miami Vice. Το In the air tonight πρωτοεμφανίστηκε το 1981 στο σόλο άλμπουμ του Collins «Face Value» και ως single γρήγορα ανέβηκε στη δεύτερη θέση του UK single charts.... 

Για το τραγούδι έχουν κυκλοφορήσει πολλοί μύθοι τόσο για το πως και με ποια έμπνευση γράφτηκε όσο και για ο αν ο Κόλλινς όταν το έγραψε το παρουσίασε στο συγκρότημα Genesis, ή το κράτησε για τον εαυτό του. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Κόλινς το έγραψε μετά από μια προσωπική εμπειρία, την οποία περιγράφει στους στίχους.

Ως προς το πότε και γιατί το έγραψε ο Κόλινς έχει πει ότι  ούτε εκείνος ξέρει σε τι αναφέρεται το τραγούδι. Δεν το έχει γράψει με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως οι περισσότεροι μουσικοί. Αντίθετα, έφτιαξε τις βασικές συγχορδίες και τη μουσική και στη συνέχεια άρχισε να τραγουδάει ότι του ερχόταν στο μυαλό εκείνη τη στιγμή.

Ως προς το αν το παρουσίασε στους Genesis, o κιμπορντίστας Τόνι Μπανκς, ισχυρίζεται ότι δεν το έκανε ενώ ο Κόλινς σύμφωνα με το wror.com, ισχυρίζεται ότι το έπαιξε στο συγκρότημα.

Όσο για την ανάρτηση του Φιλ Κόλινς στο twitter, τα "like" και τα retweet δείχνουν ότι μάλλον είναι πολλοί αυτοί που θα ακολουθήσουν τη συμβούλη του. Εσείς ακούστε το τραγούδι και αποφασίστε....

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ