Ιωάννης Σιώτος: Ο νέος ωραίος και μορφωμένος δήμαρχος Τήνου (ΦΩΤΟ)

Ανέλαβε καθήκοντα μετά το θάνατο του Σίμου Ορφανού

Ο Ιώαννης Σιώτος είναι ο νέος δήμαρχος Τήνου, ύστερα από το θάνατο του Σίμου Ορφανού, δημάρχου του νησιού που έφυγε πριν από μια εβδομάδα από τη ζωή.

Μετά το χαμό του Σίμου Ορφανού πραγματοποιήθηκαν  εκλογές μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης «Τήνος – Δημιουργική Πορεία», κατά τις οποίες αναδείχθηκε παμψηφεί  ως νέος Δήμαρχος της Τήνου* ο Ιωάννης Α. Σιώτος, ο οποίος έως τώρα κατείχε τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το νεότερο δήμαρχο του δήμου Τήνου.

Ποιος είναι ο Ιωάννης Σιώτος

Γεννηθείς το 1977 ο Ιώαννης Σιώτος, 40 ετών σήμερα, είναι ο νεότερος δήμαρχος που είχε ποτέ το νησί. Πτυχιούχος Νομικής με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο στη Βρετανία και υποψήφιος διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Εργασιακό Δίκαιο, ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Τήνο από το 2004.

Συμμετείχε για πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση το 2014, όπου ο τηνιακός λαός τον τίμησε δεόντως, καταλαμβάνοντας την 2η θέση στην εκλογική περιφέρεια της Τήνου. Με την εκλογή του ανέλαβε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εδώ και μερικές ημέρες δήμαρχος του νησιού.

Με αφορμή την εκλογή του Νέου Δημάρχου της Τήνου, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, δηλώνει στο Cyclades24.

«Τα συναισθήματα όλων των Τηνίων και των γειτόνων τους Μυκονιατών τούτη την ώρα είναι ανάμεικτα.

Ένας νέος άνθρωπος, ένας ικανός αυτοδιοικητικός, ένας αγαπητός Δήμαρχος, ο Σίμος Ορφανός έφυγε πριν λίγες μέρες τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Σήμερα, ένας ακόμα νεότερος άνδρας, ο προσωπικός μου φίλος και συνοδοιπόρος από τα φοιτητικά μας κιόλας χρόνια, ο Γιάννης Σιώτος, αναλαμβάνει τις τύχες της Τήνου, παίρνοντας τη σκυτάλη σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το νησί.

Πρόκειται για έναν αξιόλογο επιστήμονα-νομικό, ένα νέο άνθρωπο γεμάτο όρεξη και διάθεση προσφοράς για τον τόπο του, με επαρκή αυτοδιοικητική εμπειρία, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης πολιτικών φίλων και αντιπάλων.

Με την παρούσα, θέλω εκ βάθους καρδίας να συγχαρώ τον επί πολλά έτη φίλο και πλέον «συνάδελφο» Δήμαρχο Τήνου, να  εκφράσω δημόσια την ακλόνητη πεποίθησή μου ότι θα φέρει εις πέρας στο ακέραιο το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και να δεσμευτώ ότι θα είμαι δίπλα στον «γείτονα» Γιάννη Σιώτο, προκειμένου τα νησιά μας – που διανύουν βίους παράλληλους εδώ και αιώνες – να περάσουν σε μια νέα εποχή συμπόρευσης και συνεργασίας, για το καλό των κατοίκων μας και ολόκληρης της χώρας.

Συγχαρητήρια στον Γιάννη Σιώτο για τη νέα θέση ευθύνης που αναλαμβάνει και καλή δύναμη στο έργο του».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ